Mojfaks.hr u Postani student

Ne sanjate! Za drugi najpopularniji studij u Hrvatskoj ove godine NEMA PRIJEMNOG ISPITA

Gledajući omjer broja prvih prijava i upisne kvote, i ove godine nastavljen je trend najveće navale na studije logopedije i psihologije u Zagrebu.

21. svibnja 2020 16:03
Ne sanjate! Za drugi najpopularniji studij u Hrvatskoj ove godine NEMA PRIJEMNOG ISPITA

Ne sanjate! Za drugi najpopularniji studij u Hrvatskoj ove godine NEMA PRIJEMNOG ISPITA Foto: MojFaks

Još prošle godine Filozofski fakultet u Zagrebu ukinuo je prijemni ispit na razini fakulteta, osim testa intelektualnih sposobnosti za svoj najpopularniji studij – studij psihologije. Jučer je Filozofski fakultet objavio novu Odluku Vijeća vezanu za upis preddiplomskih studija Psihologije i Anglistike. 

...Za jedno mjesto bori se čak 20 maturanata: \'Nismo očekivali toliku navalu!\' Još jedan grad u Hrvatskoj postao TOP destinacija za studente...


"Vijeće Filozofskog fakulteta donijelo je odluku da će se, zbog protuepidemijskih mjera, ove godine upisi na naš Fakultet vršiti isključivo na temelju uspjeha u srednjoj školi i na državnoj maturi. To znači da se neće provoditi test intelektualnih sposobnosti za studij psihologije niti ispiti predznanja jezika za anglistiku. No, tu odluku još mora potvrditi Senat Sveučilišta u Zagrebu. Ispiti predznanja za francuski, španjolski, grčki i latinski jezik organizirat će se za one pristupnike koji na drugi način (opisan na postani-student.hr) nisu dokazali poznavanje jezika", piše na stranicama Filozofskog fakulteta


...Top 5 fakulteta ove godine: Na najpoželjnijem studiju čak 8 maturanata bori se za 1 upisno mjesto!...


Prema poželjnosti studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu je na prvo mjesto liste stavilo 375 kandidata, a kvota je 76 mjesta (omjer 4,93). Taj je studij ukupno prijavilo 1009 kandidata, čime je zasjelo na visoko drugo mjesto po popularnosti u cijeloj zemlji.

Na stranicama upisi.ffzg.unizg.hr možete pratite najnovije vijesti o upisima ovog fakulteta. 

A.Z.
foto: Facebook@Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu