Mojfaks.hr u Postani student

Otvoreni upisi na top studij u još jednom gradu: Postani brucoš traženog zanimanja već ove jeseni

Osim u Zagrebu i Splitu, farmaciju napokon možete studirati u još jednom hrvatskome gradu – Rijeci.

7. srpnja 2021 14:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pokretanje studija Farmacije na Sveučilištu u Rijeci, zasigurno je obradovalo mnoge maturante. Naime, prema prošlogodišnjim podacima iz veljače, studij Farmacije na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu u Zagrebu bio je četvrti po redu najtraženiji studij.


Osim toga, ovaj popularni odabir do pokretanja riječkoga studija mogao se upisati samo u Zagrebu i Splitu. No, od ove jeseni, farmaciju mogu upisati i maturanti iz okolice Rijeke ili oni koji su voljni preseliti u ovaj primorski grad.


>>>Dobra vijest za maturante: Jedan od top 5 najtraženijih studija u Hrvatskoj uskoro u još jednom sveučilišnom gradu<<<


Kako smo pisali još u ožujku, toga je mjeseca na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci usvojena odluka o osnivanju zajedničkog integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studijskog programa Farmacija, čiji je nositelj Medicinski fakultet u Rijeci, a izvoditelji Medicinski fakultet i Odjel za biotehnologiju. Program je tada dobio inicijalnu akreditaciju te je upućen Ministarstvu znanosti i obrazovanja iz kojega je napokon stiglo "zeleno svjetlo" za upis prve generacije studenata.


>>>Logopeda na tržištu rada kritično nedostaje, a novi studij u Rijeci očekuje se tek za godinu dana<<<


Kako objavljuju sa Sveučilišta u Rijeci, otvorene su prijave za studijski program integriranog sveučilišnog studija Farmacija. Ukupna upisna kvota za državljane EU iznosi 30 studenata. Informacije o mogućnostima prijava dostupne su na portalu Postani student.


Sveučilište se ovom prilikom zahvalilo svima koji su sudjelovali u osnivanju studija, a posebice institucijama s kojima su ostvarili dobru suradnju: Farmaceutsko-biokemijskom  fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Jadran-Galenskom laboratoriju, Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskoj ljekarničkoj komori i Hrvatskom farmaceutskom društvu, partnerima prisutnima od samog pokretanja procedure osnivanja ovog studijskog programa.


>>>Top 5 fakulteta ove godine: Na najpoželjnijem studiju čak 8 maturanata bori se za 1 upisno mjesto!<<<


Tekst Natječaja za upis u I. godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Farmacija u 2021./2022. dostupan je u rubrici Upisi na preddiplomske studije i natječaji.

Još vijesti