L.B. u Postani student

Na zagrebačkom FSB-u najesen kreće novi studij – jedinstven u cijeloj Hrvatskoj

Predviđamo veliku zainteresiranost maturanata za ovaj studij.

19. travnja 2021 18:10
Studenti robotike

Studenti robotike Foto: Shutterstock

Zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) ponosno predstavlja novi studij, jedinstven u cijeloj zemlji, a koji možete upisati već ove godine! Vjerujemo da će se kvota popuniti brzo jer se radi o konkretnom, zanimljivom i drugačijem studiju s kojim nećete imati problema na tržištu rada.


S početkom nove akademske godine 2021./22., na FSB-u kreću s izvođenjem studija Mehatronike i robotike na koji će se upisati prvih 60 studenata. Kako kažu s ovog fakulteta, radi se o novoj verziji starih studija Mehatronike i robotike te Računalnog inženjerstva koji, ovako koncipiran, u jednom programu nudi znanja iz strojarstva, elektrotehnike, automatike, mikrokontrolera, informatike, senzorike, pogona i elemente bioloških sustava.


Osim na predavanja, studenti će pohađati vježbe u odlično opremljenim laboratorijima, u kojima će, zbog individualnog pristupa, imati prilike detaljno isprobati svaki pojedini uređaj, od robota do različitih drugih sustava.


Ne morate imati predznanja iz robotike ili računarstva da biste pratili program stoga neka vas ne obeshrabri ako odlučite upisati ovaj studij, a ne znate mnogo o ovim područjima. Imat ćete dovoljno vremena naučiti.


Sve ostale detalje pronađite na službenoj stranici zagrebačkog FSB-a.