L.B. u Postani student

Sve zbog loših ocjena? Maturant izvukao nož prije prijemnog ispita – troje ozlijeđenih

Maturanti u Japanu svakog siječnja polažu nacionalne testove koji im osiguravaju mjesto na željenom fakultetu, slično državnoj maturi u Hrvatskoj. Na Sveučilištu u Tokiju dogodio se incident u kojemu je ozlijeđeno troje ljudi.

18. Siječnja 2022 15:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tri osobe ozlijeđene su ispred Sveučilišta u Tokiju ove subote tijekom prvog dana polaganja standardiziranih testova s ciljem upisa na japanske fakultete, piše Independent.


Službenici nadležne policijske uprave na mjestu zbivanja uhitili su 17-godišnjaka iz Nagoyje, a neslužbene informacije govore da su od njega zaplijenili i kuhinjski nož zamrljan krvlju.


530 tisuća mladih Japanaca želi na fakultet


Otprilike 530 tisuća maturanata tijekom dva dana polagat će standardizirani ispit s ciljem upisivanja fakulteta diljem ove zemlje.


>>>Na faks tek iduće godine: Istjeran s državne mature jer mu je nos virio iznad maske<<<


Iz policije su izjavili da je napad počeo oko pola 9 ujutro po lokalnome vremenu. Ozlijeđeni su 72-godišnjak iz Tokija i dvoje osamnaestogodišnjaka koji su se u tom trenutku kretali prema dvorani u kojoj se održavalo testiranje. Nijedna od ozlijeđenih osoba ne poznaje napadača, izvijestili su iz policije.


ilustracija/Dvorana 'Yasuda' Sveučilišta u Tokiju, foto: Anotai Y via Shutterstock


Sve zbog loših ocjena?


Dnevni list Asahi citirao je anonimni izvor koji tvrdi da se tinejdžer tijekom policijskog ispitivanja požalio na osjećaj tjeskobe koju je osjećao zbog loših ocjena.


Svo troje ozlijeđenih prebačeno je u bolnicu, i dok su dvoje tinejdžera zadobili samo blaže ozljede, stariji muškarac morao je na hitnu operaciju.


>>>Polažeš ispit? Onda svakako pojedi ovu 'sretnu' čokoladicu prije!<<<


Iz Nacionalnog centra za provođenje standardiziranog testa za upis na fakultete izjavili su da će dvoje ozlijeđenih maturanata imati priliku ispit položiti tijekom zadnjeg vikenda ovog mjeseca, no u slučaju da se ne uspiju oporaviti do tog datuma, razmatraju i o drugim mjerama kojima bi im se omogućilo pisanje ovog važnog ispita.


izvor: Independent.co.uk

Još vijesti