V.K. u Vijesti

Tinejdžeri otkrili kako 'prevariti' kovid-test: Zbog viralnih videa na TikToku, 400 tisuća učenika izostalo s nastave

Kreativnost učenika dolazi do izražaja u osmišljavanju načina kako izbjeći školu. Zbog viralnog TikTok videa, više tisuća tinejdžera ostalo je kod kuće jer su lažirali pozitivan test na koronavirus.

2. srpnja 2021 16:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Učenici su oduvijek bili iznimno kreativni po pitanju smišljanja izgovora kako bi izbjegli odlazak u školu. S obzirom na trenutnu pandemiju, bilo je pitanje vremena kada će to pokušati okrenuti u svoju korist.


TikTok je trenutno uz Instagram jedna od najkorištenijih društvenih mreža na svijetu. Osim zabavnih videa, na društvenoj mreži TikTok mogu se pronaći i korisni videiozapisi poput toga kako bolje rezati luk, njegovati kožu i slično. No, s druge strane, ima i onih koji prikazuju kako lažirati test na koronu i izbjeći odlazak na nastavu (u kojem god obliku ona bila).


Trenutno su među učenicima, korisnicima ove društvene mreže, popularni videi britanskih tinejdžera koji su otkrili kako lažirati COVID testove, a onda su ovu "mudrost" odlučili podijeliti sa svima zainteresiranima, piše Independent.


>>>Skrolanje ne mora biti gubitak vremena! Ova 4 regionalna TikTokera otkrit će vam DRUGU STRANU MEDALJE ove najbrže rastuće društvene mreže<<<


Ovi videi pregledani su više milijuna puta. U snimljenim isječcima tinejdžeri koriste svakodnevne namirnice koje možemo pronaći u kući, poput jabučnog soka, Coca-Cole, octa, dezinficijensa, kivija, jagoda i kečapa kako bi dobili lažno-pozitivne testove. Videi su podjeljeni pod heštegom #fakecovidtest i pregledani preko 6,5 milijuna puta, a sada već deaktivirani račun @fakecovidtest sakupio je 200 tisuća pratitelja.


Zahvaljujući ovim viralnim videima, prošli tjedan gotovo je 400 tisuća učenika izostalo iz škole zbog zaraze koronavirusom, upravo usred novog vala zaraženih u državi.


>>>Ima 4 završna, a ne da joj se učiti: Viralna pjesmica studentice iz Rijeke hit na TikToku VIDEO<<<


Geoff Barton, generalni tajnik Udruge školskih i fakultetskih čelnika rekao je za iNews da je riječ o samo "vrlo maloj skupini" učenika koji su zloupotrijebili testove, ali upozorio je roditelje da nadgledaju proces testiranja. "Pozvali bismo roditelje da osiguraju da se testovi ne zloupotrebljavaju, a učenicima koji su zainteresirani za kemijske reakcije predložili bismo da je najbolje mjesto za učenje o njima na satovima kemije u školi", poručio je Barton.


Oglasili su se i iz TikToka


Reagirali su i s TikTok-a. "Naše smjernice zajednice jasno pokazuju da uklanjamo sadržaj koji uključuje obmanjujuće informacije koje nanose štetu, uključujući medicinske dezinformacije povezane s Covid-19 i one koje šire dezinformacije protiv cijepljenja. Od početka pandemije radili smo na tome da pružimo našoj zajednici pristup pouzdanim informacijama, a kroz naše partnerstvo s timom Halo, znanstvenici iz cijelog svijeta podijelili su kako se stvaraju cijepiva i kako se testiraju za našu sigurnost", izjavio je glasnogovornik TikTok-a.

Uz ovaj, još je nekoliko heštegova zabranjeno / Foto: screenshot via TikTok

izvor: Independent

Još vijesti