Mojfaks.hr u Vijesti

Besplatne karte za vlak studentima ove županije: Preuzmite ih na kolodvorima diljem Hrvatske

Dobre vijesti i ove godine stižu za studente s područja Brodsko-posavske županije.

15. rujna 2020 13:34
Besplatne karte za vlak studentima ove županije: Preuzmite ih na kolodvorima diljem Hrvatske

Besplatne karte za vlak studentima ove županije: Preuzmite ih na kolodvorima diljem Hrvatske Foto: MojFaks

Studenti s područja Brodsko-posavske županije ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte.

Na temelju Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije (BPŽ), studenti s područja Brodsko posavske županije u 2020. godini ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte mjesečno u razdoblju od 1. siječnja do 31. srpnja i od 1. rujna do 30. studenoga 2020., piše eBrod.net.

...Županija u Slavoniji sufinancira studentima troškove javnog prijevoza – evo kako se prijaviti...


Dvije besplatne jednosmjerne karte redovni studenti mogu koristiti od mjesta prebivališta do mjesta školovanja u 2. razredu redovnih vlakova, pri čemu polazno ili odredišno službeno mjesto mora biti na području Županije.

Uz 50% popusta koji daje HŽPP za studente, Županija sufinancira preostali iznos karte za putovanja studenata zbog čega su putovanja za studente besplatna. Jednosmjerne karte studentima se ispostavljaju na blagajnama na temelju potvrde Županije o statusu redovnog studenta i važeće pametne kartice sa studentskim profilom. U slučaju da ne posjeduju pametnu karticu HŽPP-a, cijena izrade studentskog profila koji vrijedi godinu dana iznosi 50 kn, a uz potvrdu Županije, studenti trebaju priložiti i fotografiju.

...Javi mami da dolaziš za vikend: Evo kako studenti iz 4 županije mogu ostvariti besplatni prijevoz vlakom...


Studenti karte mogu preuzeti na blagajnama kolodvora Slavonski Brod, Nova Gradiška, Nova Kapela/Batrina, Okučani, Požega, Strizivojna-Vrpolje, Osijek, Split, Zadar, Rijeka, Karlovac, Varaždin i Zagreb GK.

L.B./izvor: eBrod.net
foto: arhiva, Facebook@Lipički Compas