Mojfaks.hr u Vijesti

Besplatno na predavanja tijekom lipnja i kolovoza! Studenti iz ovog grada mogu bezbrižno putovati: Imate li i vi isto pravo?

Nakon više od dva mjeseca online nastave, sredinom svibnja dozvoljeno je održavanje praktične nastave i vježbi na studijima na kojima je ovakav oblik nastave preduvjet uspješnome završavanju ove akademske godine.

27. svibnja 2020 15:30
Besplatno na predavanja tijekom lipnja i kolovoza! Studenti iz ovog grada mogu bezbrižno putovati: Imate li i vi isto pravo?

Besplatno na predavanja tijekom lipnja i kolovoza! Studenti iz ovog grada mogu bezbrižno putovati: Imate li i vi isto pravo? Foto: MojFaks

S odlukama pojedinih fakulteta da se studenti vrate u predavaonice, neki su se studenti našli u neobranom grožđu: što s organiziranim i subvencioniranim javnim prijevozom, a u slučaju manjih sredina, što sa subvencijama općina i gradova za potrebe prijevoznih mjesečnih i godišnjih kartica (pokaza)?

...Iznenađujuća odluka zagrebačkog fakulteta – od 1. lipnja svi se vraćaju u predavaonice! Studenti nezadovoljni: \'Zašto je to sada potrebno?\'...


Iz primjera Grada Sinja svim bi se studentima moglo savjetovati da provjere s predstavnicima lokalne vlasti kako će im se osigurati subvencionirano putovanje na fakultete, sada kad je odlučeno da je to moguće, a nekima čak i obavezno.

...Ništa kupanje, samo faks: Ove godine studenti će LJETNE MJESECE dočekati – na predavanjima...


Naime, Grad Sinj obavijestio je sve svoje redovite studente koji su tijekom ljetnog semestra u 2020. godini ostvarivali pravo na besplatan prijevoz autobusom na relaciji Sinj – Split – Sinj i koji ne mogu, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju preddiplomske, diplomske i poslijediplomske nastave na sveučilištima u Republici Hrvatskoj s obzirom na epidemiju COVID-a 19, svoje studentske obveze u smislu praktične nastave i obvezatnih vježbi obavljati putem e-komunikacije, da će u razdoblju lipanj-kolovoz 2020. godine moći ostvarivati besplatan prijevoz slobodnim odabirom između prijevoznika Promet Sinj d.o.o. i Litre tours d.o.o.

...Dobre vijesti iz ZET-a: Kad već niste mogli koristiti \'pokaze\', barem će vrijediti dulje!...


Studenti koji ostvaruju pravo na ovu subvenciju, uz popunjeni obrazac "Zahtjev za subvencioniranje prijevoza u razdoblju lipanj – kolovoz", prilažu potvrdu fakulteta o vremenskom razdoblju u kojem trebaju obavljati ovakav oblik praktične nastave i vježbi. Više informacija i obrazac možete pronaći ovdje.

Subvencionira li se i vama prijevoz do fakulteta?

L.B./foto: arhiva/MojFaks

Još vijesti