Mojfaks.hr u Vijesti

Britanska vlada sufinancira hrvatske studente: diplomiraj u Velikoj Britaniji

Hrvatski studenti sada mogu upisati diplomski studij u Velikoj Britaniji mnogo lakše. Britanska vlada odlučila je početkom 2016. otvoriti sistem državnog kreditiranja za hrvatske studente koje žele studirati diplomski studij na Ujedinjenom Kraljevstvu.

19. Siječnja 2016 13:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Javna sredstva će pokriti do 10.000 funti školarine što će hrvatskim studentima osigurati pristup do najtraženijih programa na britanskim sveučilištima, piše u priopćenju medijima. Zakon o odobravanju zajmova za diplomske studije stupa na snagu u akademskoj godini 2016./2017.

Ova je vijest od iznimne važnosti za sve studente na zadnjoj godini preddiplomskog studija u cijeloj Europskoj uniji. Do sada, zajmovi za pokrivanje školarine su se odnosili samo na preddiplomske studije u Velikoj Britaniji. Tako sada diplomski studij u ovoj zemlji postaju puno pristupačniji za hrvatske studente koje žele nadograditi svoje obrazovanje na britanskim sveučilištima.

Upravo kako bi što bolje objasnili cijeli sustav zajmova i mogućnosti studiranja diplomskih studija u Velikoj Britaniji, predstavnici jednog od 15 najboljih sveučilišta u zemlji - Coventry University, bit će u Zagrebu 21. siječnja gdje će prezentirati mogućnosti za studiranje i financiranje obrazovanja studenata iz Hrvatske. Ovo je sveučilište, također, dobitnik najprestižnije britanske nagrade za visoko školstvo "University of the Year“ tri godine za redom.

Integral Edukacijski Programi, tvrtka za savjetovanje o obrazovanju u inozemstvu, utvrdila je da trošak diplomskog studija u Velikoj Britaniji iznosi od 4,000 do 35,000 britanskih funti godišnje.



"Sada je olakšana situacija svima onima koji žele upisati diplomski studij u Velikoj Britaniji. Ova odluka predstavlja primamljivu ponudu za sve one koji su se dvoumili trebaju li ići ili ne na diplomski studij u Veliku Britaniju", kaže Lea Ban,voditeljica Odjela za visoko obrazovanje tvrtke Integral.

Maksimalan iznos zajma za diplomski studij u Velikoj Britaniji iznosi 10,000 britanskih funti i dostupan je za sve studije i programe visokog obrazovanja.

Kako bi ostvarila pravo na zajam, osoba mora biti državljanin zemlje članice Europske unije te imati prebivalište u toj zemlji barem tri godine prije početka diplomskog studija, što će hrvatski studenti ispuniti 1. srpnja ove godine. Također, studenti moraju imati manje od 60 godina. Ovaj program obuhvaća sve institucije visokog obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu (Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska).

U vezi programa za zajam za doktorski studij, postoji neovisni sustav financiranja do 25,000 funti. Međutim, individualna je procedura za svakog studenta.

Kako bi saznali sve o uvjetima prijave za zajam za diplomski studij, rokove i dobili preporuke za najbolje studije, najbolje je kontaktirati obrazovnog savjetnika. Možete to učiniti u uredu tvrtke Integral Edukacijski Programi ili doći na prezentaciju na kojoj će biti govora o studentskom zajmu za diplomski studij. Prezentacija će se održati u hotelu Westin, Zagreb (dvorana Zrinjevac), 21.siječnja u 18:00 sati, najavila je Lea Ban.

Za više informacija o uvjetima zajma, bilo za preddiplomski ili diplomski studij, rokovima prijave, preporukama vezanim za sveučilišta te studije koje nude, kontaktirajte savjetnike u firmi Integral Edukacijski Programi.

Grupacija Integral Edukacijski Programi ima 23 godine iskustva u savjetovanju studenata, roditelja i svih onih zainteresiranih za odabir najboljeg obrazovnog programa i institucije u inozemstvu, srednjoškolskog obrazovanja, sveučilišnog obrazovanja te jezičnih tečajeva.

Za više informacija, možete posjetiti Integralovu web i Facebook stranicu.

L.B./foto: Facebook

Još vijesti