L.B. u Vijesti

Čak 70 posto više studenata traži pomoć liječnika, a korona više nije glavni problem

Prošlog tjedna, od 80 uzetih briseva 66 studenata bilo je pozitivno na gripu, što je više od 82 posto.

24. ožujka 2022 16:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Posljednjih nekoliko tjedana povećan je broj studenata koji dolaze u respiratornu COVID ambulantu Studentske poliklinike u Beogradu, ali većina ima gripu, izjavila je epidemiologinja Studentske poliklinike Mila Paunić.


>>>Nitko među mladima neće izbjeći 'koronu'? 9 od 10 tinejdžera u ovoj zemlji bilo u doticaju s virusom<<<


Prošlog tjedna u respiratornu COVID ambulantu došlo je čak 70 posto više studenata nego prije dva tjedna, piše Telegraf.rs.


Hara gripa među studentima


"Studenti se najčešće žale na respiratorne tegobe koji podsjećaju na zarazu COVID-om, međutim broj COVID studenata nije značajno veći, ali je ipak u blagom porastu. Radimo i briseve na grip i tu se javlja veliko povećanje", rekla je Paunić.


Ukazala je na podatak da je prošlog tjedna od 80 uzetih briseva 66 studenata bilo pozitivno na gripu, što je više od 82 posto.


Započela interferencija virusa


"To je ogroman postotak. I sada nam je potpuno jasno da se radi o grupi, što je i očekivano jer onog momenta kada zaštitne maske nisu bile obavezne, kreće nešto što je u medicini prirodno poznata pojava, a to je interferencija virusa", ističe.


>>>Prisilili studenticu da radi u baru iako je bila zaražena koronom: Dobila otkaz kad je odbila<<<


Prema njenim riječima, kod studenata se najčešće javlja AHR gripa, a ono što je, kako je navela, od jučer novo jest da je izoliran i soj gripe tipa B kod dva studenta.


izvor: Telegraf.rs

Još vijesti