V.K. u Vijesti

Dekan Medicinskog fakulteta iz susjedstva: 'Kažnjavat ćemo profesore koji šire dezinformacije o cjepivima'

Dekan je naveo da je jedan slučaj već pokrenut pred Etičkom komisijom Medicinskog fakulteta.

10. prosinca 2021 12:40
Studenti ispred faksa

Studenti ispred faksa Foto: MojFaks

Nije novost da smo svakodnevno okruženi dezinformacijama, lažnim vijestima (fake news) i neprovjerenim informacijama. S obzirom na pandemiju u kojoj trenutno živimo, upravo su dezinformacije iznimno opasne jer su zbog njih mogući i gubici ljudskih života.


Stoga je dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu odlučio stati na kraj svim "teoretičarima zavjere" u medicinskim krugovima koji šire dezinformacije.


>>>Akademska godina počela lošom epidemiološkom slikom: Trećina studenata pozitivna na COVID-19<<<


S obzirom na to da su sve oči svijeta u posljednje dvije godine uprte u znanost i medicinu, bilo kakva dezinformacija može izazvati burne reakcije javnosti, pa i dezinformacije koje sa sobom nose smrtne posljedice. Stoga je dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović u emisiji "Politika", nedavno kazao kako će sankcionirati profesore koji šire dezinformacije o koronavirusu, cjepivima te tako djeluju protiv zdravlja građana tijekom ove epidemije, piše Telegraf.rs.


>>>Dekan Medicinskog fakulteta u Puli smijenjen nakon svog predavanja o štetnosti cjepiva<<<


"Fakultet će reagirati na sve one koji u svojim nastupima budu kršili principe kodeksa profesionalne etike beogradskog Sveučilišta", kazao je dekan i spomenuo kako je jedan slučaj već pokrenut pred Etičkom komisijom Medicinskog fakulteta. "Ne mogu detaljnije govoriti o tome jer proces još traje. Bitno je da smo odmah reagirali i na tom pravcu ćemo ostati i ubuduće", naglasio je.


izvor: telegraf.rs

Još vijesti