Anja Z u Vijesti

Dobra vijest za maturante: Jedan od top 5 najtraženijih studija u Hrvatskoj uskoro u još jednom sveučilišnom gradu

Popularni studij farmacije maturanti će odsad moći upisati i na Sveučilištu u Rijeci.

3. ožujka 2021 12:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na jučerašnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci usvojena je odluka o osnivanju zajedničkog integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studijskog programa Farmacija, čiji je nositelj Medicinski fakultet u Rijeci, a izvoditelji Medicinski fakultet i Odjel za biotehnologiju. Program je dobio inicijalnu akreditaciju te je upućen Ministarstvu znanosti i obrazovanja.


...Logopeda na tržištu rada kritično nedostaje, a novi studij u Rijeci očekuje se tek za godinu dana...


Novi studij Farmacije traje pet godina, a njegovim završetkom stječe se 300 ECTS bodova i akademski naziv magistar farmacije. Optimalan broj studenata koji će se moći upisati na studij s obzirom na prostorne i kadrovske kapacitete je 30 redovitih studenata, a hoće li se već ove godine upisivati prva generacija studenata, ovisit će o tome kada će se okončati cijela procedura uvođenja studija, piše Novi list.

Rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija kaže da su u donošenju akreditacije sudjelovali predstavnici JGL-a, HALMED-a, kao i Hrvatske ljekarničke komore, a podršku je pružio i Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu koji će sudjelovati i u dijelu izvođenja programa.


...Jesmo li napokon prestali mlade obrazovati za BURZU? U ovoj županiji, popis 'beskorisnih' zanimanja nikad nije bio KRAĆI...


...Top 5 fakulteta ove godine: Na najpoželjnijem studiju čak 8 maturanata bori se za 1 upisno mjesto!...


Pokretanje studija Farmacije na Sveučilištu u Rijeci, zasigurno će obradovati mnoge maturante. Naime, prema prošlogodišnjim podacima iz veljače, studij Farmacije na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu u Zagrebu bio je četvrti po redu najtraženiji studij.

izvor: Novi list

Još vijesti