V.K. u Vijesti

Veliki povratak online nastave: I ovo sveučilište prelazi 'na daljinu'! Evo što se mijenja od 15.11. i na kojim fakultetima

S novim mjerama Stožera stižu i nove mjere na sveučilištima i fakultetima diljem Hrvatske. Evo detalja.

11. studenog 2021 13:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako smo nedavno objavili, nekoliko fakulteta je donijelo odluku kako će izvođenje njihove nastave seli opet u virtualni svijet. I dok su Ekonomski fakultet u Zagrebu i FOI već započeli s nastavom na daljinu, ovu mjeru uvodi i Sveučilište Sjever.


>>>POČELO JE? S ovog fakulteta javili studentima: Nastava ponovo ONLINE ovaj tjedan<<<


"Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji obavještavamo Vas kako će se na Sveučilištu Sjever, privremeno, od 15. studenog 2021. na očekivani period od dva tjedna, nastava održavati prema kombiniranom modelu što podrazumijeva da će se većina predavanja izvoditi online putem (najveće studijske grupe), a većina vježbovne i seminarske nastave izvodit će se uživo u prostorima Sveučilišta Sjever, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, prema objavljenim rasporedima", javljaju sa Sveučilišta Sjever. Uz to, unaprijed zahvaljuju svim studentima na razumijevanju i poštivanju svih epidemioloških mjera.


>>>Još jedan fakultet ponovo online! Do kraja mjeseca studenti su kod kuće: Evo svih detalja<<<


COVID potvrde za sve osim za studente


Osim toga, Sjever je objavio i napomenu o COVID potvrdama. "Svi zaposlenici, vanjski suradnici i gosti Sveučilišta Sjever, počevši od ponedjeljka, 15. studenog 2021. godine, prilikom ulaska u prostore Sveučilišta Sjever moraju imati važeću COVID potvrdu. Bez iste ulazak u zgradu Sveučilišta Sjever nije dozvoljen", pišu, uz naglasak kako se ovo pravilo ne odnosi na studente.


"Navedeno pravilo ne odnosi se na studente Sveučilišta Sjever; tj. studenti nisu dužni posjedovati važeću COVID potvrdu", poručili su sa Sveučilišta.


Podsjetimo, slično su pravilo o hibridnom ili potpunom online izvođenju nastave uveli i na FOI-u, Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, kao i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku. U skupinu fakulteta koji zasada prelaze na online stavu pribrajaju se još i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu te Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.


>>>Nema predavanja bez COVID potvrde: Dva zagrebačka fakulteta zatvaraju vrata necijepljenima<<<


S Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su svoje studente obavijestili da će se tijekom iduća dva tjedna (od 15. do 26 studenog) nastava izvoditi isključivo online, najavili su i kontrole – pri ulasku u zgradu fakulteta. Naime, od 15. studenoga svi će morati imati COVID potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju ili pravovaljani negativni test (antigenski ili PCR, dok se kućni test neće smatrati važećim), a uz COVID potvrdu, studenti će morati priložiti i iksicu. COVID potvrdu od studenata i zaposlenika zahtijevat će i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Još vijesti