V.K. u Vijesti

Studenti zabrinuti: Hoće li se i ove godine raspisati natječaj za socio-ekonomske stipendije?

S ovom godinom završava projekt 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020'. europskog socijalnog fonda i državnog proračuna RH iz kojega su se sufinancirale stipendije za studente nižeg socio-ekonomskog statusa. Neki od njih uočili su da je prošla godina bila zadnja predviđena projektom...

25. kolovoza 2021 15:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Upravo zbog završetka ovog projekta, među studentima se javilo pitanje hoće li se i akademske godine 2021./2022. raspisati novi Natječaj za državno stipendiranje onih nižeg socio – ekonomskog statusa.


>>>Fina nudi stipendiju od 3 tisuće kuna za 10 studenata, provjerite zadovoljavate li uvjete<<<


Kako i piše na službenim stranicama Državnih stipendija, ovaj se projekt proteže kroz period od 2017. do 2022. godine, no upitali smo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja za potvrdu i datum s obzirom na to da datum završetka projekta i datum provedbe nisu jednaki.


>>>I na ovom sveučilištu pokreće se popularni studij: SVI studenti dobit će stipendiju vrijednu 100 kuna po ECTS bodu<<<


Sudeći prema odgovoru iz Ministarstva, studenti nemaju razloga za strah. "U skladu s člankom 12. stavka 2. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju (NN 83/18) javni natječaj za dodjelu državne stipendije raspisuje ministar do 15. listopada tekuće godine za akademsku godinu“, poručuju.


S obzirom da će se iz navedenoga projekta osigurati i novac za stipendiranje studenata i u ovoj, nadolazećoj akademskoj godini, svi oni koji su dosad aplicirali ili će to učiniti po prvi puta, ne moraju brinuti.


Što se sljedećih akademskih godina tiče, a koje nisu obuhvaćene ovim projektom, informacije o njima slijedit će pravovremeno i biti objavljene na stranicama nadležnog ministarstva.

Još vijesti