L.B. u Vijesti

Dvoje studenata tužilo sveučilište jer se i ovog semestra moraju cijepiti protiv koronavirusa

Obavezom cijepljenja booster dozom među studentima započela je sredinom mjeseca.

29. ožujka 2022 17:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Skupina prosvjednika ustala je protiv Sveučilišta Santa Clara početkom mjeseca nakon što je dvoje studenata pokrenulo tužbu protiv ove institucije zbog uvođenja obaveze cijepljenjem booster dozom cjepiva protiv koronavirusa, izvještava abc7news.


>>>Nitko među mladima neće izbjeći 'koronu'? 9 od 10 tinejdžera u ovoj zemlji bilo u doticaju s virusom<<<


"Moja karijera na fakultetu je u opasnosti", tvrdi studentica ovog Sveučilišta, Harlow Glenn. "Zbilja želim biti ovdje i samo studirati. Za mene, ova odluka nema veze s politikom, radi se o osobnoj bojazni medicinske vrste."


Zbog snažne reakcije ne želi booster


Glenn je jedna od dvoje inicijatora tužbe protiv Sveučilišta Santa Clara u Kaliforniji. Kaže da je imala snažnu reakciju na redovno cjepivo protiv koronavirusa, no bez obzira na to, sa sveučilišta joj ne žele izdati potvrdu oslobađanja od obaveze cijepljenja booster dozom.


Drugi je student njen prijatelj, Jackson Drucker, sin suosnivačice udruženja Children's Health Defense-California, neprofitne organizacije koja se u SAD-u bori protiv uzroka pandemijskih oboljenja među djecom. No, među ostalim protivljenjima, snažno se protive i uvođenja obaveze cijepljenja djece i maloljetnika, te pritom šire i dezinformacije o istoj temi.


>>>Radikalne mjere u ovoj državi: Studenti ne mogu na fakultete ni predavanja ako nisu cijepljeni<<<


Druker je od prosvjednika zatražio da spuste transparente tijekom njegovog govora jer se slaže s time da se u ovom slučaju ne radi o politici. "Nitko nije htio udariti šakom o stol, no srećom, moja je majka to što jest. Uz njenu pomoć, uspio sam povući prvi potez i pronaći mnogo sebi sličnih osoba koje su umorne od ovoga i žele se zauzeti za sebe", kaže Drucker.


Stigli i ostali studenti koji podržavaju obavezu cijepljenja


Skupina je održala kratku konferenciju za medije kraj kampusa Sveučilišta koja je, osim medija, privukla i neistomišljenike među kolegama. Skupina studenata koji podržavaju obavezu cijepljenja također se pridružila kako bi izrazila svoju osudu i neslaganje s ovom inicijativom dvoje studenata.


>>>[VIDEO] Student ruši mitove o cijepljenju: Evo kako zapravo funkcionira mRNA cjepivo Pfizera i Moderne<<<


Prema skupini prosvjednika, u tužbi protiv Sveučilišta navedeno je "18 točaka optužnice protiv Sveučilišta Santa Clara, uključujući kršenje osnovnih prava studenata na tjelesnu autonomiju, miješanje u odnos liječnik-pacijent, slobodu vjeroispovijesti, i jednakost po pitanju pravne zaštite, kao i kršenje federalnog zakona o autorizaciji koji omogućava pravo na odbijanje konzumiranja lijekova i proizvoda, obaveznih u hitnim slučajevima."


izvor: abc7news.com

Još vijesti