L.B. u Vijesti

Epidemija među srpskim studentima širi se poput požara: Svaki drugi testirani pozitivan

Prema posljednjim podacima Studentske poliklinike u Beogradu, cijepljeno je oko 16 tisuća studenata.

13. Siječnja 2022 12:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I u susjedstvu shvaćaju sve veću potrebu održavanja nastave uživo stoga se o mjerama koje su potrebne da se ovo realizira raspravlja i na sjednicama Senata Sveučilišta u Beogradu. Problem koji je potrebno riješiti jest sve veći broj studenata pozitivnih na COVID.


 "Od listopada, dosta fakulteta je krenulo hibridnim sistemom, ali nam i dalje nedostaje kontakt uživo. Ono što je plan i želja svih nas je da nastava u što većoj mjeri bude uživo", rekla je Ana Grčić, prorektorica za studente Sveučilišta u Beogradu.


>>>Radikalne mjere u ovoj državi: Studenti ne mogu na fakultete ni predavanja ako nisu cijepljeni<<<


Navodi da će predstavnici studenata pokrenuti inicijativu da fakulteti koji su imali manje nastave uživo, u drugom semestru imaju više interakcije u amfiteatrima, piše Telegraf. "Pozivam svoje kolege na drugim fakultetima da se i oni organiziraju, kako bi se povećao broj cijepljenih i kako bismo se vratili normalnoj nastavi", rekla je Grčić.


Za nastavu uživo potreban veći broj cijepljenih


Da bi se nastava uživo vratila u punom obliku na fakultete, neophodno je da broj cijepljenih bude veći, a prema posljednjim podacima u Studentskoj poliklinici u Beogradu imunizirano je oko 16 tisuća studenata, prema riječima predsjednice SKONUS-a Margarete Smiljanić.


>>>[VIDEO] Student ruši mitove o cijepljenju: Evo kako zapravo funkcionira mRNA cjepivo Pfizera i Moderne<<<


U tjedan dana, svaki drugi testirani bio pozitivan


"To je ohrabrujući podatak i pozivamo sve kolege da se cijepe", rekla je Smiljanić i dodala da je od 3. do 9. siječnja u toj zdravstvenoj ustanovi testirano više od 600 studenata, od kojih je više od 340 pozitivno. Dakle, svaki drugi testirani bio je pozitivan.


>>>Necijepljeni studenti ovog faksa odsad sami plaćaju testiranje: 'Trošak je prevelik, nećemo imati za struju i grijanje…'<<<


Od listopada prošle godine, u suradnji sa Studentskim parlamentom i rektorom UB, organiziran je niz panel-diskusija, kao i tribina na fakultetima, a Smiljanić navodi da će se te akcije nastaviti u drugom semestru. "Kad krene drugi semestar, organizirat ćemo ponovo cijepljenje na fakultetima, nadamo se uz nastavu koja će biti uživo, pa će broj studenata koji su se odazvali cijepljenju biti veći", smatra Smiljanić.


izvor: Telegraf.rs

Još vijesti