L.B. u Vijesti

Erotska poezija Jadranke Kosor oduševila studente u Zadru

'Večeri erotske poezije' na kojoj se pisac Želimir Periš osvrnuo na djela Ive Sanadera i Jadranke Kosor bili su samo dio 'Dana seksualnosti' koji su se održavali od 29.-31. svibnja u Zadru.

10. lipnja 2014 12:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Zadar je jedini grad u Hrvatskoj koji ima 'Dane seksualnosti', a organizira ih Udruga studenata psihologije 'Kasper', s ciljem da se na ozbiljan način, uz gostovanje vrsnih stručnjaka, progovori o važnosti seksualnosti i raznim pojavnostima. To se tiče svih nas. Nažalost, o seksualnosti se još uvijek premalo javno govori u našem zatvorenom društvu. To treba mijenjati, jer ćemo samo znanjem moći razumjeti složenu ljudsku prirodu, što je za društvo vrlo važno", za Slobodnu Dalmaciju izjavila je Iva Vranić, članica "Kaspera".

U zadarski klub "Božo Lerotić" ne može stati ni polovina studenata i Zadrana zainteresiranih za "Dane seksualnosti". Među znanstvenicima, stručnjacima i seksualnim terapeutima predavač je bio i svećenik, studentski kapelan Grada Zagreba don Damir Stojić, koji je govorio o celibatu. No poručio je okupljenima da nije dobro da čovjek bude sam i da seks ni u kom slučaju nije loš.

Suprotno celibatu, dr. Tanja Jurin s Katedre za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu provela je istraživanje o seksualnim fantazijama.

"Najčešće zamišljamo određene seksualne poze, seks s ljudima koje poznajemo ili ne poznajemo, te osobito dominaciju ili submisivnost. To su česte maštarije, submisivnost je svojstvenija ženama. Kod nekih su ljudi seksualne fantazije toliko bogate da su poput filma. Fantazije su različite, ali svrha im je jednaka: da se doživi, pojača ili održi uzbuđenje", rekla je Jurin.

I dok je Ivo Sanader fantazirao da ga "napokon netko muški", pročitajte o čemu je fantazirala Jadranka Kosor.

Jadranka Kosor: Noćas

Noćas
obeščašćene su moje krizanteme
zloslutni vjetar nije plakao nad mirisom tamjana
bilo je dugo i nije bilo lijepo
Ej ti voljela sam te jednom
Ej ti sjećaš li se tih sati
Znala sam
da će drage ptice uginuti od srama
kada me ugledaju prezrenu
zbog mojih ruku koje su noćas
prodale našu istinu
I Suncu
koje nikad nije voljelo
nabrekoše grudi
Mi
u koloni jedan po jedan
brojimo ja tebi on meni


izvor: Slobodna Dalmacija

Još vijesti