Mojfaks.hr u Vijesti

Atraktivna Škotska želi što više studenata iz Europe: Dođite i studirajte - besplatno

Rijetke države oslobađaju studente plaćanja školarine na fakultetima, ali jedna zemlja se izdvaja upravo po tome. U jeku Brexita, Škotska je odlučila poslati snažnu poruku mladima iz EU, a to je: 'Kod nas možete studirati besplatno i više ste nego dobrodošli'.

2. veljače 2018 11:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti iz EU koji planiraju studirati u Škotskoj ne moraju se brinuti jer će, usprkos Brexitu, ondje moći studirati besplatno. Škotska vlada objavila je da europski studenti koji ondje budu upisivali fakultete u akademskoj godini 2019./2020. neće morati plaćati školarinu.

...0 kuna, a blizu Hrvatskoj: Sad znamo na kojem je fakultetu u Europi najjeftinije studirati...


Ministrica obrazovanja, Shirley-Anne Somerville, rekla je da ovim potezom Škotska želi poslati snažnu poruku mladim Europljanima, a to je da su studenti iz EU i dalje poželjni u toj državi. Velika Britanija iz EU izlazi 2019., a ministrica obrazovanja Somerville kaže da će EU studenti koji te godine upišu fakultet u Škotskoj i dalje imati besplatno školovanje.


Škotska želi da studenti iz EU znaju da su ondje rado viđeni "gosti"... izvor: Pixabay

Vlada škotske naglašava da su oni prva vlada u Velikoj Britaniji koja je napravila takav iskorak. Osobito s porukom za EU studente koja glasi "dobrodošli". Više o ovom potezu Škotske pročitajte na linku.

Ivana Petrić
foto: Element5 Digital/Unsplash

Još vijesti