V.K. u Vijesti

COVID potvrde i u Slavoniji: Na osječko Pravo samo uz 'propusnice', organizirat će i timove za cijepljenje studenata

Zbog novih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje stupaju na snagu u ponedjeljak, mnogi fakulteti i sveučilišta diljem Hrvatske javljaju svojim studentima novosti vezane uz nastavu u idućim tjednima.

11. studenog 2021 13:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske najavio je strože epidemiološke mjere koje stupaju na snagu od ponedjeljka, 15. studenog. S obzirom na to da će od ponedjeljka biti potrebno posjedovati EU digitalnu COVID potvrdu za slobodan ulazak u prostorije ustanova te institucija državnih te javnih službi, oglasio se i Pravni Fakultet Sveučilišta u Osijeku.

"Sukladno mjerama koje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske planira uvesti od 15. studenog 2021. za državne i javne službe, u kontekstu povećanja sigurnosti prilikom obavljanja poslova koji se neće ograničavati, za sve djelatnike Pravnog fakulteta Osijek od sljedećeg tjedna (15. studenog 2021. - nadalje) bit će obvezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili negativnog nalaza testa na koronavirus, kao preduvjet za obavljanje poslova i djelatnosti", stoji u obavijesti Pravnog fakulteta.


>>>Nema predavanja bez COVID potvrde: Dva zagrebačka fakulteta zatvaraju vrata necijepljenima<<<


"U skladu sa najavljenim mjerama da će i za sve one koje dolaze u prostorije ustanova i institucija državnih te javnih službi biti također potrebne EU digitalne COVID potvrde, obavještavamo da ćete od 1. prosinca 2021. biti u obvezi posjedovati EU digitalnu COVID potvrdu, potvrdu o primljenoj prvoj dozi cjepiva ili  negativni nalaz testa na koronavirus (brzi antigenski ili PCR test) prilikom dolaska u prostorije Fakulteta", poručuju na svojim službenim stranicama.


Omogućit će i cijepljenje svim studentima


Uz spomenuto, Pravni fakultet Sveučilišta u Osijeku organizirat će i mobilne timove za cijepljenje kako bi osigurali dostupnost cjepiva svim studentima.


"Na Pravnom fakultetu Osijek bit će organiziran posjet mobilnih timova za cijepljenje, kako bi se osigurala dostupnost cijepljenja svim studenticama i studentima Fakulteta, a o terminima ćete biti naknadno obaviješteni", kaže Uprava fakulteta.


>>>Veliki povratak online nastave: I ovo sveučilište prelazi 'na daljinu'! Evo što se mijenja od 15.11. i na kojim fakultetima<<<


Obavezu COVID potvrda za sve zaposlenike, profesore ali i studente uveli su na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji za sada nemaju namjeru prelaziti na izvođenje online nastave. S druge strane, na online nastavu prelazi nekoliko fakulteta diljem Hrvatske, zajedno sa cijelim Sveučilištem Sjever, o čemu smo također izvijestili.

Još vijesti