L.B. u Vijesti

Hakirana i računala FAKULTETA: Za otključavanje haker tražio plaćanje u kriptovalutama

Nakon vijesti o hakerskom napadu na telekom A1, tijekom kojega su 'ukradeni' podaci oko 100 tisuća korisnika njihovih usluga, stiže vijest o hakiranju na fakultetu.

15. veljače 2022 12:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Podsjetimo, najnovije informacije vezane uz slučaj hakiranja osobnih podataka korisnika kompanije A1 navode da se radi o tinejdžeru iz Slavonskog Broda. Kako pišu domaći mediji, haker je od A1 tražio oko 500 tisuća dolara u kriptovalutama, a prijetio je da će u suprotnom podatke korisnika objaviti na na tzv. dark webu, a nekoliko dana kasnije pojavila se i informacija da je podatke na dark webu i objavio.


>>>Krađa identiteta u WhatsApp grupi među studentima: Ako dobijete poruku ili fotografiju s ovog broja, ne odgovarajte<<<


Čini se da se sličan scenarij odigrao i u Osijeku. Naime, ondje je tijekom vikenda nepoznati počinitelj izvršio "hakerski" napad na službena računala koje koristi fakultet na području grada Osijeka i zarazio ih virusom te onemogućio korištenje, piše Osijek031.


Na zaražena računala počinitelj je ostavio poruku u kojoj traži plaćanje kriptovalutama uslugu otključavanja računala, što je identično slučaju hakiranja podataka pretplatnika tele-kompanije A1.


>>>Većina studenata iskoristi priliku barem jednom: Samo je 25% 'nevinih' – evo što oni koji varaju koriste za prepisivanje<<<


"Protiv nepoznatih počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće i nastavljamo traganje za počiniteljima", izvijestili su iz policije.


izvor: Osijek031

Još vijesti