V.K. u Vijesti

Nestali student smrtno stradao, s fakulteta izrazili sućut obitelji: 'Pamtit ćemo njegov vedar lik'

Velika tuga nadvila se nad Fakultet hrvatskih studija zbog gubitka izvrsnog studenta i vedrog kolege.

18. ožujka 2022 14:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Podsjetimo, pisali smo o nestanku mladog studenta Nikole Muchaela Sušeca koji je studirao na Fakultetu hrvatskih studija. No nažalost, kako javljaju s matičnog mu fakulteta, mladi student smrtno je stradao u Zagrebu, u svojoj 22. godini života.


>>>Nestao student Fakulteta hrvatskih studija: Jeste li ga vidjeli?<<<


"Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 22. godini života", objavljuju tužne vijesti na službenim stranicama fakulteta.


Bio je izvrstan student


Kako pišu dalje, Nikola je s izvrsnim uspjehom završio Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na ovaj Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5.


"Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro"
, poručuju s fakulteta.




Policijska uprava zagrebačka objavila je vijest o pronalasku tijela muške osobe u ranim satima 17. ožujka. "Tijelo koje je pronađeno na Maksimiru, u Ulici kneza Branimira na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb – Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka uz teretne vagone pronađeno je tijelo muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta", pišu na službenim stranicama MUP-a.

Još vijesti