Mojfaks.hr u Vijesti

Incident na Veleučilištu: Žestoko se sukobili dekan i prodekan, morala reagirati i policija

Protiv Branislava Šutića, donedavnog dekana gospićkog Veleučilišta 'Nikola Tesla', to će veleučilište pokrenuti disciplinski, a policija i prekršajni postupak zbog verbalnog sukoba koji se u srijedu dogodio između Šutića i prodekana Ivice Bakovića, a za koji očevidci tvrde da je obilovao žestokim uvredama pa i prijetnjama.

16. Siječnja 2015 11:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Vršitelj dužnosti dekana Aleksandar Skendžić izjavio je Hini da se incident na Veleučilištu dogodio u nazočnosti više profesora, a rezultat je dugotrajnog sukoba koji je jučer eskalirao žestkom svađom u kojoj je bilo i poruka koje se mogu okarakterizirati kao prijetnja piše Jutarnji list.

Neslužbeno se, pak, doznaje da Šutić, bivši predsjednik HDZ-ove gradske organizacije u Otočcu, nije prihvatio ruku koju mu je pružio Baković, već ga je, kako tvrde očevidci koji su htjeli ostati anonimni, nazivao pogrdnim imenima te vikao da ga treba poslati tamo odakle je došao (BiH).

Skendžić kaže kako je nakon tog sukoba pozvao policiju jer Baković nije bio u stanju održati nastavu pa mu je liječnička pomoć pružena u gospičkoj bolnici.

'Zbog toga i zbog trajnog sukoba manje grupe djelatnika Veleučilišta sa svima ostalima obavijestio sam i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da se problem što prije riješi, jer ovakvo nas stanje baca na drugi kolosjek u svakodnevnom radu i smatram da nije dovoljno da sve prođe uz interni disciplinski postupak
', rekao je Skendžić.

Predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Nikola Maras nije želio komentirati taj incident jer ga nije vidio, a od stručnog vijeća očekuje da pokrene disciplinski postupak.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Screenshot/YouTube
Izvor: Jutarnjilist
I.N.