Mojfaks.hr u Vijesti

Ispiti odgođeni zbog visokih temperatura? Da, i to se događa!

Zbog iznimnih vrućina danas i sutra u Hrvatskoj su na snazi upozorenja Meteoalarma, za danas uglavnom žuto, no sutra je na snazi narančasto upozorenje. Savjetuju se ne izlasci iz stana između 11h i 17h, ali nažalost nisu svi te sreće, naročito zaposleni i studenti.

26. lipnja 2019 12:17
Ispiti odgođeni zbog visokih temperatura? Da, i to se događa!

Ispiti odgođeni zbog visokih temperatura? Da, i to se događa! Foto: MojFaks

Ne želimo da ovo bude još jedan od onih tekstova "ovo je najtoplije ljeto od 18.stoljeća", ali možda malo pretenduje tome. Iz Sahare je u Europu početkom tjedna stigao nezapamćeni val topline s temperaturama od 40 stupnjeva, te su svjetske vlasti izdale upozorenja građanima.

Kako portal 100posto piše francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da će cijela vlada biti mobilizirana.

"Francuska još uvijek pamti opasne vrućina koje su pogodile tu zemlju 2003. godine odnijela 15.000 žrtava. Francuska meteorološka služba smatra da je to najjači val topline od 1947. godine od kada se prikupljaju podaci.", piše 100posto.

E sad da ne bude kako predsjednik misli samo na svoje dužnosnike, sjetio se i učenika. Tako su zbog velikih vrućina odgođeni ispiti iz mature. Kako to obično biva, vjerujemo da su učenici više nego sretni zbog toplotnog udara, iako nadamo se da će se vrijeme stabilizirati. Svejedno, u Hrvatskoj teško da će se odgoditi neki ispiti kakva god vremenska (ne)prilika se odvijala.

A.Z.
Izvor: 100posto
Foto: Pixabay


Još vijesti