V.K. u Vijesti

Iz ZET-a javljaju: Počinjemo s produljenjem i izradom karata za učenike i studente! Evo što vam treba

Moći ćete produljiti stare ili izraditi nove pretplatne kate za javni gradski prijevoz u Zagrebu. Evo detalja.

13. kolovoza 2021 16:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zagrebački električni tramvaj javlja kako započinje s produljenjem postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz za učenike i studente za novu školsku i akademsku godinu 2021./2022.
 
Kako piše na njihovim službenim stranicama, učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status.


Daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.


>>>Nije imala kartu, ali se ipak 'izvukla' bez kazne – evo što je pokazala i rekla odlučnom ZET-ovcu<<<


Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika“, navode iz ZET-a.
 
Također su poručili da, s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za učenike od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera iNovina i Tiska.
 
„Tako će produljenje profila na Pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija“, poručuju.
 

>>>Nije moglo iskrenije: Zagrebački studenti otkrili zašto se masovno švercaju u tramvajima<<<


Međutim, napominju da ako netko od korisnika nije u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih Pretplatnih karata, potrebno je dostaviti prethodno ovjereni obrazac Zahtjeva na prodajno mjesto ZET-a koji se može pronaći ovdje.

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada.


Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći napraviti već od petka 20. kolovoza na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.
 

>>>Moraš li doista pokazati osobnu iskaznicu? Razbijamo sve mitove vezane uz ovlasti kontrolora ZET-a<<<


Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine.
 
„Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu“, poručuju za kraj.


Izvor: zet.hr

Još vijesti