Mojfaks.hr u Vijesti

Kombinacija društvenih i tehničkih znanosti: Tehničko veleučilište pokreće studij digitalne ekonomije

Novi specijalistički diplomski stručni studij pokrenut je na Tehničkom veleučilištu Zagreb. S radom kreće od sljedećeg mjeseca, a riječ je o studiju digitalne ekonomije.

10. listopada 2017 14:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tehničko veleučilište u Zagrebu dobilo je dopusnicu za provođenje novog specijalističkog diplomskog stručnog studijskog programa digitalna ekonomija, stoji na službenoj Facebook stranici TVZ-a.

Specijalistički diplomski stručni studij digitalna ekonomija osmišljen je nakon intenzivnih konzultacija s predstavnicima uspješnih poduzeća s područja računarskih i informacijsko-komunikacijskih djelatnosti s kojima Tehničko veleučilište u Zagrebu već godinama uspješno surađuje i slijedom preporuka strateških dokumenata Republike Hrvatske koji ističu potrebu povezivanja akademskog sektora s tržištem rada i inzistiraju na mjerljivim i primjenjivim ishodima učenja.


Izvor: Facebook@Tehničko veleučilište u Zagrebu

S TVZ-a tvrde da je digitalna ekonomija studijski program koji pruža sva potrebna znanja iz područja društvenih i tehničkih znanosti, što ga čini jedinstvenim na području Republike Hrvatske. Pravo na prijavu za razredbeni postupak za Specijalistički diplomski stručni studij – specijalizacija digitalne ekonomije kao izvanredni studenti imaju osobe koje su dosadašnjim obrazovanjem stekle najmanje 180 ECTS-a na preddiplomskom studiju tehničkih i društvenih fakulteta i stekle pravo na stručni naziv stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) odgovarajuće struke ili akademski naziv sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica odgovarajućih struka, stoji na službenim internetskim stranicama TVZ-a.


Izvor: Facebook@Tehničko veleučilište u Zagrebu

Studij traje dvije akademske godine, a predavanja će se održavati u popodnevnom terminu i to svaki dan. Digitalna ekonomija na TVZ-u kreće početkom studenog, a više o studiju i prijavi pronađite na linku.

Ivana Petrić
izvor: Facebook@Tehničko veleučilište u Zagrebu/tvz.hr
foto: Pixabay

Još vijesti