Mojfaks.hr u Vijesti

NEOČEKIVANI PROBLEMI: Još jedna menza zatvara svoja vrata. Skoro 300 studenata ostaje bez prehrane!

Čini se kako problemi s hrvatskim menzama ne prestaju. Samo što studenti dočekaju otvorenje jedne – druga menza se zatvori. Ovaj put, obavijest o prestanku rada menze stigla je s Veleučilišta u Bjelovaru.

13. veljače 2020 14:25
NEOČEKIVANI PROBLEMI: Još jedna menza zatvara svoja vrata. Skoro 300 studenata ostaje bez prehrane!

NEOČEKIVANI PROBLEMI: Još jedna menza zatvara svoja vrata. Skoro 300 studenata ostaje bez prehrane! Foto: MojFaks

Vijest kako Hotel Central više neće biti studentska menza za brojne bjelovarske studente, stigla je jučer od prodekanice za razvoj pri Veleučilištu Tatjane Badrov. 

...Snalaze se u pekari: Studenti u Slavonskom Brodu su prvo imali menzu sa sirovim ćevapima, a sada do studenog nemaju gdje jesti...


Prošlog četvrtka zaprimili smo dopis od tvrtke Moslavka d.o.o. koja inače s Ministarstvom znanosti i obrazovanja ima ugovor o pružanju usluge subvencionirane studentske prehrane. U dopisu stoji da će zaključno s 29. veljačom prestati s pružanjem te usluge. Moram priznati da nas je ta informacije vrlo neugodno iznenadila. Jer, nije bilo nikakve prethodne najave za tako nešto, a s obzirom na to da se to dogodilo usred akademske godine, trenutno smo u velikim problemima” kazala je ona za Bjelovar.live.

Što sada?


Nakon što je menza zatvorena, a studenti uskraćeni za prehranu, predstoji dogovor s nadležnim ministarstvom, te raspisivanje javnog natječaja i potraga za tvrtkom koja ima kapacitet da osigura traženi broj studentskih obroka. To je postupak koji može potrajati, a gdje će se do tada hraniti 268 bjelovarskih studenata, još uvijek se ne zna. 


...Nema mamine kuhinje za te pare! Privatni ugostitelji ne žele hraniti studente – otkrivamo i zašto...


Polovica studenata ima pravo na dva dnevna obroka


Kako piše Bjelovar.live od 268 studenata na bjelovarskom Veleučilištu koji imaju pravo na studentsku prehranu, njih 104 ima pravo na jedan obrok, dok 164 studenta imaju pravo na dva dnevna obroka jer nisu s bjelovarskog područja. Ova situacija ponovno je otvorila pitanje pronalaska trajnog rješenja za menzu. 

Činjenica jest da bjelovarsko Veleučilište raste i zasebna studentska menza bila bi trajno i zadovoljavajuće rješenje. Znam i da Grad ozbiljno razmišlja o tom problemu i nadam se da će se po tom pitanju nešto realizirati u skoroj budućnosti”, kazala je Badrov za Bjelovar.live.


...Novca na iksicama ima, ali menze nema: Studenti u Čakovcu nemaju gdje jesti...


I dok se nešto ne realizira, koliko dugo i na koji način će se studenti morati snalaziti po pitanju prehrane, ostaje za vidjeti.

A.Z.
Izvor: Bjelovar.live
Foto: MojFaks

Još vijesti