V.K. u Vijesti

Peti po redu: Još jedan zagrebački fakultet uvodi COVID potvrde, ali tek od siječnja – evo svih detalja

Osim četiri fakulteta koji su dosad najavili da će i od svojih studenata tražiti COVID potvrde, kao i svih ostalih zaposlenika, popisu se pridružio još jedan.

29. studenog 2021 10:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako smo pisali, Veterinarski fakultet, Medicinski fakultet, Kineziološki fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu svojevremeno su najavili studentima da će od njih pri ulasku u zgrade fakulteta zahtijevati važeće negativne testove ili COVID potvrde.


>>>Još dva zagrebačka fakulteta objavila da će od studenata zahtijevati test ili propusnicu<<<


Podsjetimo, s novim mjerama koje je Stožer donio 16. studenoga, u javne institucije ne mogu ući osobe koji nemaju negativan COVID test ili COVID putovnicu. Stožer je također najavio da se ovo pravilo ne odnosi na studente, osim ako fakulteti to sami ne odluče na temelju autonomije sveučilišta. Uz spomenute fakultete koji su uveli obavezu predočenja propusnica, sada im se pridružuje i renomirani prirodoznanstveni fakultet.


>>>>Novosti za sve zagrebačke studente: Imaju pravo na 'prijelazni period' prije vađenja COVID potvrde<<<


Naime, studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobili su obavijest u kojoj ih njihov studentski zbor obavještava o novom pravilu ulaska na fakultet.


"Jučer je na fakultetskom vijeću PMF-a donesena odluka o uvođenju obaveznih COVID potvrda za studente: PMF će od studenata tražiti COVID potvrdu od 3. siječnja 2022. godine. Detaljnije informacije moći ćete saznati uskoro", stoji u najavi. 


Foto: screenshot via Facebook@stop diskriminaciji, sloboda obrazovanju


Podsjetimo, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu najavio je na svojim Facebook stranicama objavio je kako su predložili upravama fakulteta da ne uvode COVID potvrde, osim ako odlukom Stožera ovo pravilo nije propisano, s čijim su se prijedlogom složili i iz Senata Sveučilišta.


"Preporuča se sastavnicama Sveučilišta, koje će od studenata za ulazak u zgrade sastavnica tražiti na uvid EU digitalnu COVID potvrdu (ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenoj bolesti odnosno testiranju), da utvrde prijelazni period od 22 dana od donošenja odluke do njezine pune provedbe za studente", pisali su.

Još vijesti