Anja Z u Vijesti

Još jedna stipendija je tu, ovaj put iz džepa gradonačelnika: Pogledaj uvjete!

Gradonačelnik grada Gospića, Karlo Sučević i ove godine dodjeljuje stipendije studentima koje su osigurane iz njegove godišnje plaće.

14. prosinca 2020 18:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Do 26. prosinca otvoren je natječaj za stipendiranje najboljih studenata deficitarnih zanimanja sredstvima osiguranim iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića. Ovo je četvrta godina zaredom kako se dodjeljuju stipendije osigurane iz godišnje plaće gradonačelnika, što znači da on svoju funkciju obnaša kao volonter. Ovog puta riječ je o 9 stipendija u pojedinačnom mjesečnom iznosu od 600 do 1300 kuna. 


...S 500 na 1000 kuna! Studentima ovog grada udvostručili stipendiju: Pomažu mladima i roditeljima da što lakše prebrode ovu krizu...


"Cilj gradonačelnikove inicijative, koju provodi od početka svog mandata, jest podići znanja i sposobnosti svojih mladih sugrađana kako bi se zadovoljila potreba za stručnim kadrovima na području Grada Gospića. Samim time, kao deficitarna zanimanja od interesa za Gospić u ovoj akademskoj godini izdvojena su elektrotehnika, fizika, kemija, matematika, strojarstvo i medicina. Cilj je ujedno na daljnje školovanje potaknuti studente koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate ili imaju slabe imovinske prilike",  navode iz Grada


...Provjerite stanje na računu! 1108 studenata dobilo više rata STEM stipendije...


Kako gradonačelnik Sučević ističe do ove godine iz gradonačelničke plaće stipendirani su brojni studenti koji su danas u Gospiću liječnici, inženjeri ili profesori.

"Nadam da im je stipendijski novac koristio da dođu do tog rezultata. Sretan sam da to možemo napraviti i ove godine jer veliko je zadovoljstvo pomoći mladim ljudima u ostvarenju njihovih ciljeva", poručio je Sučević.


Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je do 26. prosinca 2020. Dodatne informacije o uvjetima i procesu prijave dostupne su na službenoj stranici Grada.

Još vijesti