V.K. u Vijesti

Poznato političko lice uskoro na KIF-u: Možda neće biti gradonačelnica, ali će predavati na fakultetu

Iako joj je karijera gradonačelnice Grada Zagreba promaknula, barem zasad, ova poznata političarka ne strahuje kad je posao u pitanju.

28. svibnja 2021 17:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na službenim stranicama Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu objavljeno je da će u srijedu, 2. lipnja, dr. sc. Jelene Pavičić-Vukičević održati nastupno predavanje. Naime, ona je trenutno pristupnica u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija, za predmete PEDAGOGIJA i DIDAKTIKA na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.


>>>Na Sveučilištu Sjever zaposlen još jedan političar: Evo što će docent Miro Kovač predavati studentima<<<


Pavičić Vukičević je široj javnosti inače poznata kao političko lice koje je, nakon smrti Milana Bandića, obavljala dužnost privremene gradonačelnice Grada Zagreba. 2000. godine stekla je titulu profesorice komparativne književnosti i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2018. godine i titulu doktora znanosti u području društvenih znanosti, polje pedagogija na istoj visokoobrazovnoj instituciji. Već 2000. godine angažirala se politički te je od te do 2003. godine obnašala dužnost tajnice Gradske organizacije SDP-a Zagreba. Javnosti je šire poznata kao "desna ruka" Milana Bandića kojega je i naslijedila nakon njegove smrti.


Jelena Pavičević-Vukičević. Foto: screenshot via 385ris.hr


Iako na lokalnim izborima 2021. nije dobila podršku građana u utrci za gradonačelnicu, podrška joj je stigla sa Sveučilišta u Zagrebu na kojemu će, ako je suditi po ovome pozivu, započeti karijeru - u akademskome svijetu. U njenoj se bogatoj biografiji najviše spominju političke pozicije koje je obnašala, a ovim naslovom Pavičić Vukićević možda krene i putem svog mentora Vlatka Previšića koji je dobio titulu profesora emeritusa na Sveučilištu u Zagrebu, a obnašao je dužnost dekana Filozofskog fakulteta.


>>>Novi korak u akademskoj karijeri: Miroslav Škoro postao docent na Sveučilištu Sjever<<<


Treba napomenuti da je još 2018. godine postala suradnicom Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kolegijima Pedagogija i Didaktika stoga se čini da je ovaj korak samo nstavak suradnje ovog fakulteta i Pavičević-Vukičević.


Njeno nastupno predavanje možete pratiti putem ZOOM linka na OVOJ poveznici, u srijedu 2. lipnja s početkom u 16 sati.




Još vijesti