V.K. u Vijesti

Konačno: Izašli privremeni rezultati i za zagrebačke domove, a mi imamo sve detalje

Studentski Centar Zagreb objavio je rang listu privremenih rezultata natječaja za studentske domove. U narednih 8 dana primaju žalbe, a evo svih detalja!

16. kolovoza 2021 11:42
Studentski dom

Studentski dom Foto: MojFaks

Od jutros su poznati privremeni rezultati natječaja za subvencionirani smještaj studenata u studentske domove u Zagrebu za akademsku godinu 2021. / 2022.


Rang listu možete pogledati ovdje.

Prema ovoj rang listi, 6558 studenata dobilo je svoje mjesto u jednom od studentskih domova.


Detaljno bodovanje molbe studenti mogu vidjeti putem svojih osobnih web profila ovdje.
Bodna granica za subvencionirani smještaj u sklopu studentskih domova Zagrebačkog Studentskog centra je 1407.


Rezervacije soba


Kao i do sada, postoji nekoliko koraka prije nego što možete useliti u dom. Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu, mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja.


>>>Pomama za mjestima u studentskim domovima: Čak 10 tisuća prijava, a kreveta samo 6500<<<


S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, stoji u obavijesti SC Zagreb.


Studentski centar Zagreb, slijedom rezultata Natječaja za ostvarivanje prava na subvencionirani smještaj, omogućuje studentima rezervaciju sobe, a link je nalazi ovdje.


>>>Privremene rang liste za studentske domove: Sve na jednom mjestu<<<


>>>Bicikli u domu i veš na prozoru – baj baj! Novi pravilnik za stanovanje u osječkim domovima donosi brojne novosti<<<


„Studenti nisu obavezni rezervirati mjesto on-line putem jer pravo na useljenje mogu ostvariti do 30. rujna 2021. useljenjem u slobodne, ne rezervirane sobe“, stoji u obavijesti.


Kako dalje navode, vremenski rok za useljenje u rezervirane sobe je do 10. rujna 2021., nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Studenti mogu putem svojih web profila pokriti trošak stanarine te useliti do 10. listopada 2021. na rezervirano mjesto u domu.


Plaćanje rezervacije smještaja biti će omogućeno od 1. rujna od 8 sati ujutro do 10. rujna 2021. točno u podne. Upute za plaćanje stanarine možete pronaći ovdje.


Termini rezervacija počinju već ovaj četvrtak


SC Zagreb postavio je datume i vrojeme rezervacija starih i novih soba.

A/ REZERVACIJE „STARIH SOBA“ počinju od ovog četvrtka, 19. kolovoza od 8 sati ujutro, a traju sve do 21. kolovoza, također s krajnjim rokom u 8 sati.


Ostale rezervacije slobodnih soba počinju nešto kasnije, u ovu subotu 21. kolovoza u podne, to jest u 12 sati i traju sve do 26. kolovoza u 8 ujutro.


>>>[FOTO] Sramota na kojoj spavaju studenti: Novi ravnatelj SC-a 'kresao' plaću samo da kupi nove madrace<<<


Studenti koji su rezervirali smještaj, a neće podmiriti trošak rezervacije ili useliti do 10. rujna 2021., gube pravo na rezervaciju kreveta te se useljavaju na preostala slobodna mjesta do 30. rujna 2021.


Redovito useljenje (početak subvencioniranog smještaja) kreće od 1. rujna 2021. i traje do 30. rujna 2021. Studenti koji ne usele (ili ne izvrše uplatu rezervacije) u navedenom razdoblju gube pravo na smještaj u ak. god. 2021./2022.


Prijevremeno useljenje u studentske domove biti će omogućeno od 27. kolovoza 2021, stoji u obavijesti SC Zagreba.


>>>[FOTO] Nimalo začuđujuće: 270 eura za sobu i wc u Splitu: 'Što će naša jadna djeca? Muče se'<<<


>>>Gorko ćete zažaliti: 10 stvari koje većina studenata ne ponese u dom, a uvijek im trebaju<<<


Prigovori na rezultate upućuju se Povjerenstvu za rješavanje prigovora Studentskog centra u Zagrebu, najkasnije 8 dana po objavi rezultata, isključivo preporučenom poštom, preporučeno na adresu:


Studentski centar u Zagrebu
Poslovnica za smještaj studenata
Povjerenstvo za rješavanje prigovora
Savska cesta 25
10 000 Zagreb


Za dodatne informacije vezane uz Natječaj za smještaj, SC je ostavio kontakt broj i e-mail Poslovnice za smještaj studenata:
Tel. 01 4593 570, 01 4593 582, 01 4593 641 i e-mail: poslovnica@sczg.hr


Za kraj mole za strpljenje zbog povećanog broja upita koji se javljaju po objavi rezultata, te napominju kako će na sve upite odgovoriti čim prije moguće.


Još vijesti