V.K. u Vijesti

Objavljen natječaj za najpopularniju hrvatsku stipendiju: 10 tisuća studenata primat će 1200 kuna mjesečno

Pripremite se za prijave: već se od danas možete prijaviti za natječaj MZO-a za dodjelu socio-ekonomskih stipendija.

13. listopada 2021 15:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kao što su i obećali svojevremeno da će do 15. listopada objaviti Natječaj za 10 tisuća stipendija, Ministarstvo je danas konačno i objavilo detalje vezane uz prijave. Ministarstvo znanosti i obrazovanja konačno je raspisalo Natječaj za dodjelu 10 tisuća državnih stipendija za novu akademsku godinu 2021./2022.


Stipendija koju su studenti najviše očekivali dodjeljivat će se u nekoliko kategorija:


>>>Evo kojeg datuma stiže natječaj za dodjelu NAJPOŽELJNIJE hrvatske stipendije<<<


"Redovitim studentima na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima slabijega socio-ekonomskoga statusa, redovnim studentima koji su djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih u Domovinskom ratu te studentima s invaliditetom i studentima koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije", piše u početku Natječaja.


Na Natječaj se ne mogu javiti studenti koju su sakupili manje od 45 ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini, a ovo se pravilo ne odnosi na brucoše. Za stipendiju se ne mogu javiti i studenti koji su više od dva puta mijenjali svoj studijski program, koji već imaju stečenu kvalifikaciju na razini studija na koju su upisani i oni koji su upisali mirovanje godine.


Svi detalji natječaja dostupni su ovdje.


"Za prijavu obavezno je ispuniti online obrazac koji se nalazi na ovom linku. Student obrascu može pristupiti svojim AA@EduHR elektorničkim identitetom", napominju u Natječaju uz naglasak da se Obrazac podnosi isključivo u elektorničkom obliku, kao i svi obavezni prilozi.


>>>Nova pravila dodjele STEM stipendija: Evo kada ju morate vratiti državi<<<


"Klikom na gumb 'Pošalji obrazac', obrazac se jednokratno elektronički šalje u Ministarstvo. Tako poslan obrazac će zajedno s učitanim prilozima automatski biti zaprimljen u pisarnici Ministarstva te će na PDF verziji tako završenog obrasca biti vidljiv prijamni štambilj s naznakom klase, urudžbenog broja i datuma primitka u Ministarstvo. Nakon zaprimanja u pisarnici Ministarstva, studentu će na odabranu e-adresu biti dostavljena obavijest o zaprimanju prijave s naznakom klase", pojašnjavaju detaljnije.


"Mjesečni iznos državne stipendije je 1.200,00 kuna i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2021. do lipnja 2022. Isplata stipendija započinje 15 dana nakon objave odluka iz članka 16. Pravilnika",
objavili su.


Rok za prijavu počinje već danas, a traje sve do 3. studenoga 2021. u 12 sati. Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum elektroničkog zaprimanja prijave u pisarnici Ministarstva.


>>>Objavljen natječaj za stipendiju Sveučilišta u Zagrebu vrijednu 10 tisuća kuna: Dobit će ju samo 5 studenata<<<


Rok za prihvaćanje uvjeta je 7 dana


"Studenti imaju rok od sedam dana od dana objave rezultata na mrežnim stranicama Ministarstva da prihvate uvjete stipendiranja u Sustavu državnih stipendija. Ako student u navedenom roku ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da student ne prihvaća stipendiju te će se obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju poslati prvome sljedećem studentu na rang-listi do ispunjenja kvote", stoji napomena u Natječaju.

Još vijesti