V.K. u Vijesti

Objavljen natječaj za jednu od najpopularnijih domaćih stipendija: Budi među 500 sretnika

Raspisan je natječaj za dodjelu 500 stipendija Sveučilišta u Zagrebu! Evo detalja.

17. veljače 2022 13:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Senat Sveučilišta u Zagrebu nedavno je donio odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu 500 stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./2022.


Prijave za ove popularne stipendije počele su jučer, a traju sve do 11. ožujka 2022. godine do 24 sata. Kako stoji na službenim stranicama Sveučilišta, "prijave se obavljaju isključivo elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI)".


Sa Sveučilišta mole studente da pažljivo pročitaju tekst Natječaja i provjere zadovoljavaju li uvjete za kategoriju za koju se javljaju, a naglašavaju i kako je prijava moguća samo za jednu kategoriju.


>>>Studentica 'oprala' ministra: Niže same petice, studira na dva faksa, a i dalje je ispod crte za stipendiju<<<


500 stipendija dodjeljivat će se u četiri kategorije:


Stipendija za izvrsnost – 350 stipendija dodjeljivat će se studentima koji se nalaze u 10 posto najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju
Stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u STEM području – 40 stipendija
Deset stipendija predodređeno je za uspješne studente sportaše
Stipendije za studente slabije socio – ekonomskog statusa – 100 stipendija.


>>>Gradonačelnik ovog grada svoju plaću daje studentima: 'Ovo je jedinstveno u Hrvatskoj...'<<<


"Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon što razmotri sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije Natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te istu objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta", pišu.


Osim toga, svi oni koji nisu ostvarili pravo na stipendiju, u roku od tri dana nakon objave privremene rang-liste mogu poslati pisani prigovor na e-mail adresu: stipendije@unizg.hr, kao i za sva dodatna pitanja.

Još vijesti