Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Ljubav doma, a vi na faksu – kako održati vezu na daljinu?

Život piše najneobičnije scenarije, no odlazak na faks može postati fatalan za ljubavne veze.

8. studenog 2022 11:21
Veza na daljinu

Veza na daljinu Foto: Song_about_summer via Shutterstock

Ostavili ste svoju curu ili svoga dečka doma, a vi ste otišli studirati u drugi grad? Ili ste možda otišli studirati u jedan, a on ili ona u drugi grad? Iako ovakav scenarij može biti poguban za vašu vezu, činjenica je da ne mora tragično završiti jer doista postoje načini da se veza na daljinu održi.

Znate onu staru – gdje ima volje, ima i načina! Dakle, prvo shvatite što želite i imate li volje za održavanje veze na daljinu, a ako to doista želite, evo nekoliko načina da u tome i uspijete.

Tehnologija je prednost

Srećom, okruženi smo tehnološkim otkrićima koja nam itekako mogu pomoći u vezama na daljinu. Vjerojatno ste čuli da su se neki parovi odlučili reći sudbonosno „da” preko Skypea pa zašto onda ne pokušati i održati vezu na daljinu na ovaj način?

Uz Skype tu su i SMS poruke, e-mailovi, pričanje i chatanje putem video-kamera i slično. Bitno je ne zaboraviti svoj online sastanak, ne kasniti na njega i svakako ga ne odgoditi, barem ne prečesto.

„Staromodna” pošta

U stara vremena pisma su bila jedini način komunikacije među ljudima koji su živjeli u udaljenim mjestima. No, prenosila su se danima pa čak i mjesecima, a danas će svako pismo stići u roku nekoliko dana pa zašto ne iskoristiti i ovu blagodan modernog vremena?

Ljubavna pismo Ljubavna pismo Foto: Agnes Kantaruk via Shutterstock

Osim toga, uz pismo se uvijek može poslati neka sitnica te je napisano rukom pa sve skupa dobiva veoma važnu romantičnu notu.

Posjete s vremena na vrijeme

Ovo bi mogao biti problem i financijski i logistički, ali želite li da veza na daljinu uspije, potrebno je otići u posjete barem s vremena na vrijeme, primjerice tijekom blagdana ili produljenih vikenda.

Osim toga, dobro je i partnera ili partnericu pozvati da vas posjeti u mjestu studiranja – ovako će dobiti dojam o tome gdje ste i što radite pa će sve skupa postati manje misteriozno, a više će se odraziti na međusobno povjerenje.

Pazite na detalje

Sitnice čine život zanimljivim pa ih probajte podijeliti sa svojim ljubavnim partnerom. Pričajte o čudnom profesoru kemije, smiješnom kolegi s predavanja i sličnom. Ovo se može činiti smiješnim i banalnim, ali upravo su ove sitnice način da se održi komunikacija i da  ostanete zajedno.

Još nekoliko prijedloga za romantična iznenađenja kada ste fizički odvojeni od partnera ili partnerice

Pošaljite cvijet ili buket poštom.

Pošaljite paketić poštom – neka unutra budu sitnice koje vaš/a partner/ica voli i koje imaju posebnu sentimentalnu vrijednost vama kao paru.

Snimite fora video ili zvučni zapis i pošaljite joj/mu ga.

Upustite se u dugi telefonski razgovor – neka to bude u vrijeme kada vam nitko neće smetati.

Isplanirajte i napravite iznenadni posjet – dakle, da vaš partner za njega ne zna unaprijed.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Student psihologije otkrio kako zaustaviti svaku svađu u vezi: „Postavite samo jedno pitanje!"

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Ostavila dečka jer nema diplomu: 'Bitno je da partneri imaju isti stupanj obrazovanja, evo zašto...'

Još vijesti