Mojfaks.hr u Vijesti

Najgore od najgoreg – što vas sve loše može zadesiti na faksu?

Cimer se čudno ponaša, a toalet u studentskom domu odvratan. Mislite li da su ovo najgore stvari koje vas mogu zadesiti za vrijeme studiranja? Hm, baš i ne! Mnogo je skrivenih zamki koje na vas vrebaju za vrijeme studiranja.

8. Siječnja 2013 10:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ipak, ne treba pokleknuti jer – kolo sreće se okreće, to znamo još od slavnog Dubrovčanina Gundulića. Saznajte što vas sve iz ladice loših usuda može zateći na fakultetu. Nešto se može popraviti, a nešto jednostavno treba prihvatiti.

Povampireni cimer – ako svake godine dobivate novog cimera ili cimericu, velika je vjerojatnost da će vas barem jedne godine zateći nekakav totalni čudak, da ne kažemo luđak. Ovakav ili ovakva stalno dovodi komade u sobu, žvale se i na stolu, i na stolcu i na krevetu. Također, stalno posuđuje vaše stvari i to ne samo za sebe već i za svoje prijatelje, a možda ih i preprodaje. Stalno dovodi prijatelje koji su jako glasni. Imate li ovakvog cimera, doista niste imali sreće.

Prljave kupaonice – koliko ljudi dnevno prođe kroz ove tuširaonice? Na desetine, ako ne stotine, stoga i ne čudi da su u najmanju ruku sumnjive higijenske kvalitete. Ovdje trebamo dodati i činjenicu da se u mnogo studentskih domova još uvijek rabe tek zastori, a ne vrata koja se mogu zatvoriti i priskrbiti nam barem 15 minuta uživanja u tuširanju. Jednako je i s toaletima, s razlikom što oni ipak imaju čvrsta vrata koja se daju zatvoriti. Ali tu je uvijek šansa da vas svi drugi čuju dok ššššš…. obavljate svakodnevne prirodne potrebe.

>> Provjeri: Student izumio sredstvo za pranje bez vode!

Zatvorena menza kada posrćete od gladi – za vrijeme studiranja većina studenata ipak se oslanja na menze kao glavni izvor hrane. Međutim, mana im je što ne rade po cijele dane, a posebno po cijele noći, kada je mnogo studenata veoma aktivno. Stoga, u ponoć, kada vas glad poput noža krene sjeći po stomaku – menza je zatvorena, a mamina kuhinja i papica kilometrima daleko. Nemate druge nego zaspati uz zvuke iz vlastitog trbuha ili odšepesati do najbliže pekare i udaviti se kakvim ogromnim pecivom od bijelog brašna.

>> Provjeri: Sam svoj majstor ili što kad ne radi menza?

Ispiti na ljeto – dok svi razmišljaju o ljetnim radostima ili se već brćkaju na plažama, vi se morate brćkati u vlastitom znoju dok pohađate ispite u ljetnom roku. Kao da tada vani nije dovoljno vruće, temperatura se dodatno povisuje luđačkim lupanjem srčanog mišića za vrijeme usmenog ili pismenog ispita. Ovo je nešto s čime se trebate pomiriti, osim ako ne želite sve ostaviti za jesenske rokove, ali tada bi jesen mogla postati veoma vruća.

Soba uvijek u neredu – studentska je soba mala, premala i za jednu osobu, a u njoj se moraju stiskati dvije osobe. I ne samo osobe već njihove gaće, hlače, majice, knjige, cipele… Sve skupa može se, a često tako i jest, pretvoriti u pravi kaos. Doslovno kao da je pala bomba.

>> Provjeri: Studentska soba tri sa tri – kako je organizirati?Neoprano rublje ili oprano rublje čudnog mirisa – zašto rublje oprano u studentskom domu ne miriše jednako lijepo kao ono oprano doma, o kojem se skrbila majka? Ne znamo, ali često je upravo tako, a ako vam čisto rublje koje miriši kao prljavo ide na živce, najbolje je da naučite tajne drevnog zanata pranja rublja.

Pravi mamurluk – iako ste mamurluk vjerojatno osjetili za vrijeme srednje, ako ne i osnovne škole, tek je onaj studentski – pravi mamurluk. Naime, studoši su daleko od roditelja i osjećaju se slobodno, a tu slobodu često prvo utope u alkoholu. Ali, jadna im majka sljedeći dan i još koji poslije!

>> Provjeri: Mali vodič: Kako preživjeti prvi studentski party?

Eksperimentiranje – ovdje ne mislimo na eksperimente u laboratoriju već ono studentsko – bilo da se radi o drogama, alkoholu ili sa seksualnom orijentacijom. Naime, kao nepisano je pravilo da se za vrijeme faksa eksperimentira s ovim stvarima. Ipak, nisu svi studenti pogodni za pokusne kuniće pa kod mnogih sve skupa može završiti neslavno, s fotkama na društvenim mrežama koje su u najmanju ruku neukusne i sličnim javnim sramoćenjima.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com