L.B. u Vijesti

Nakon zagrebačkih, na ulice idu i riječki studenti? Najavili spontani party na popularnoj lokaciji

Protekli vikend obilježile su jaka južina i gotovo tisuću studenata koji su u petak i subotu radili ono za što su uskraćeni otkako se razbuktala korona – družili se uz pjesmu i koju čašicu.

9. veljače 2021 13:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Spontano okupljanje zagrebačkih studenata, prvo na parkiralištu kraj legendarnog doma na Savi, a zatim i na Jarunu gdje su se nesmetano zabavljali do sitnih sati, postalo je top tema u našoj zemlji – mediji su izvještavalo o razlozima ovog masovnog okupljanja, fotografije mladih preplavile su društvene mreže i portale, a spekuliranja o buntu, građanskom neposluhu i kršenju mjera, uz oštre kritike odluka Stožera civilne zaštite, obilježila su zbivanja u zemlji proteklih nekoliko dana.


...'Hoćemo pohani sir u brzoj!' Transparent koji je obilježio party-vikend zabranila uprava doma FOTO...


Potaknuti vikend-tulumarenjem zagrebačkih kolega, ali i izjavama ministra Božinovića koji je na konferenciji za medije u ponedjeljak izjavio da policija na terenu tijekom vikenda nije prijavila nikakva kaznena ni prekršajna djela, kao ni kršenje epidemioloških mjera, riječki studenti odlučili su reprizirati ovakav spontani scenarij na kultnoj lokaciji.


Kako najavljuje riječki kulturni kolektiv "Alternativna agencija za urbanu underground realizaciju programa za 2020.", pokušat će spontano okupiti studente na Kontu.


Najava okupljanja riječkih studenata na Facebooku... foto: Facebook


"Nakon što je ministar zdravstva Vili pl. Beroš blagoslovio studentski parti na Jarunu, utvrdivši kako nije bilo kršenja epidemioloških mjera, što je prenio i Jutarnji list, a tragom još neprovjerene činjenice da se virus uz vodu širi slabije, daje se naslutiti kako bi se uskoro i u Rijeci moglo očekivati takvo spontano okupljanje, negdje uz vodu, npr. na Kontu, uz pridržavanje epidemioloških mjera, i to tamo negdje ovaj vikend u kasnim popodnevnim satima", piše u objavi na Facebooku.


Kako dalje najavljuju, u jednoj će se ruci naći pivo, vino, rakija ili sok od naranče, a u drugoj metar za mjerenje društvene distance. "Dragi Vili, hvala ti k’o bratu na ukazanom povjerenju. Nećemo te razočarati! Tvoji, spontani studenti", zaključili su u najavi ovog događanja.


...Partijanje studenata i dalje top tema: Okupilo se gotovo tisuću mladih, ali kršenja mjera nije bilo?...


Nismo sigurni računa li se najava putem Facebook eventa kao organizirani događaj koji neće podlijegati istim kriterijima kao ovaj spontani zagrebački, no jedno je sigurno – kolegama iz drugih gradova također nedostaje druženja, socijalnog kontakta i ispunih ventila kojima bi otpustili stres nagomilan tijekom ispitnih rokova.

Još vijesti