V.K. u Vijesti

Nekoliko fakulteta u susjedstvu traži dizanje školarina, a dio njih je još uvijek na online nastavi

Kažu da je uglavnom riječ o fakultetima koji više godina nisu povećavali cijene studija za samofinancirajuće studente.

28. veljače 2022 10:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako je sve manji broj osoba zaraženih koronavirusom, neki fakulteti i dalje održavaju nastavu u virtualnom svijetu. No, sa Sveučilišta u Beogradu smatraju kako je vrijeme za podizanje cijena školarina svojim studentima na određenim fakultetima. Srećom, kažu da cijena neće puno rasti.


Do 10 posto povećanje


Pet fakulteta Sveučilišta u Beogradu nedavno je predložilo povećanje svojih školarina za narednu akademsku godinu za osnovne studije, piše Telegraf.rs.


Prema riječima rektora Vladana Đokića, radilo bi se tek o minimalnim povećanjima koja „ne prelaze 10 posto u odnosu na ovu akademsku godinu“.


>>>Studentica pedagogije Nikolina iz 'gušta' uređuje Wikipediju: Unijela skoro 7000 referenci i ponijela laskavu titulu<<<


Fakulteti u pitanju su: Rudarsko – geološki fakultet, Tehnološko – metalurški, Fakultet organizacijskih znanosti, Ekonomski fakultet te Biološki fakultet.
Rektor Đokić je na sjednici Senata Sveučilišta u Beogradu napomenuo da je uglavnom riječ o fakultetima koji „više godina nisu povećavali troškove studija za samofinancirajuće studente“.


Uz spomenuto, rektor je naveo da je na diplomskim studijima planirano povećanje školarina na tri fakulteta: Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom i Biološkom fakultetu, dok bi na doktorskim studijima školarina porasla na Tehnološko-metalurškom, Biološkom, Ekonomskom i Geografskom fakultetu.


>>>Snimila OVAJ video za ispit pa postala viralna: 'Nisam očekivala takvu buru…' Pjevušite li i vi ove stihove?<<<


Kako je spomenuo na sjednici, s obzirom na sve manji broj studenata zaraženih koronavirusom, te ako to epidemiološka situacija dozvoli, oni fakulteti koji su sada još uvijek na online nastavi mogli bi proći na kontaktnu nastavu tek „u drugoj polovini drugog semestra“.

Izvor: telegraf.rs


Još vijesti