Mojfaks.hr u Vijesti

Miksanjem do diplome: U susjedstvu pokrenut novi studij, a mnogi se pitaju može li biti besmisleniji

Većina tuluma ne može proći bez DJ-a koji za svojim pultom na mikseti pušta dobru glazbu. Ti momci i djevojke koji se nalaze iza DJ pulta s gramofonskim pločama i hrpom svjetlećih gumbića su uglavnom samouki 'glazbenici' te im za puštanje glazbe nije potrebno formalno obrazovanje...ili smo barem tako mislili dosad jer u Srbiji odnedavno možete postati 'diplomirani DJ'.

2. srpnja 2018 12:48
Miksanjem do diplome: U susjedstvu pokrenut novi studij, a mnogi se pitaju može li biti besmisleniji

Miksanjem do diplome: U susjedstvu pokrenut novi studij, a mnogi se pitaju može li biti besmisleniji Foto: MojFaks

Posljednjih dana internetom kruže novi plakati "najpoznatijeg" privatnog sveučilišta u Srbiji na kojima se reklamira njihov najnoviji smjer. Privatno sveučilište "Megatrend", koje se definira kao fakultet za kulturu i medije, prvo je počelo obrazovati masovni kadar u jednom od najpopularnijih zanimanja današnjice - menadžmentu, a sada je ponudilo i studijski program "štancanja profesionalaca" u DJ-eingu, prenosi noizz.rs.

Izvor: Pixabay

U trenutku kad je najveći uspjeh visokoškolskih ustanova u Srbiji to što njihovi studenti sve lakše nalaze posao u inozemstvu, a oni koji odluče ostati veliki dio slobodnog vremena provode kampirajući ispred zavoda za zapošljavanje, postavlja se pitanje svrsishodnosti pokretanja programa za obučavanje diplomiranih DJ-eva jer u Srbiji već strahuju da ih neće imati gdje zaposliti, a niti udomiti.

...Sveučilište \'Ljepotica i zvijer\': Neka našu diplomu uzme \'ko hoće i kome treba...


Hoće li neki student postati novi Solomun ili pak Armin van Buuren nakon završenog fakulteta DJ-inga pokazat će vrijeme, ali svi DJ-evi će potvrditi da se ipak umijeće miksanja može naučiti samostalno bez fakulteta.

Cijeli članak pročitajte na linku.

Ivana Petrić
izvor: noizz.rs
foto: Facebook@Fakultet za kulturu i medije - Megatrend Univerzitet

Još vijesti