Mojfaks.hr u Vijesti

Nisu u pitanju skripte i izlasci: Otkriveno na što studenti troše najviše novca

Kada razmišljamo o životu prosječnog studenta i o onome na što on najviše troši, prevarili bi se kada bi mislili da najviše novca ode na materijale za učenje, hranu ili odjeću. Nismo sigurni na što najviše novca troše hrvatski studenti, ali istraživanje je pokazalo da studenti u Velikoj Britaniji najviše love potroše na videoigre.

30. listopada 2017 11:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Lottoland je proveo anketu na 3093 Britanaca u rasponu godina od 18 do 23, od kojih su svi izjavili da trenutno studiraju, a sve u svrhu analize njihovog ponašanja u slobodno vrijeme, donosi portal ffa.hr.

...Napravio 'uradi sam' konzolu: Albert će biti žestoka konkurencija brucošima na FER-u...


Svi sudionici priznali su kako su digli studentski kredit te da po prvi put žive udaljeni od svojih domova, prebivajući u studentskim stanovima ili domovima. Također, ffa.hr piše da su svi sudionici  zamoljeni da napišu iznos koji im ostane nakon što plate stanarinu, hranu i ostale životne potrebe. Taj prosječni iznos bio je oko 380 funti. 52% studenata je priznalo da uz studij i rade, dok je 17% izjavilo da primaju pomoć od roditelja.


Nakon ovoga, sudionici su trebali na listi od 10 kategorija izabrati one na koje troše najviše novca, kao i navesti prosječan iznos koji na tu kategoriju potroše. Raspored je bio sljedeći:

Gaming i tehnološka oprema – 26%


Noćni izlasci u klubove, barove i pubove – 22%


Odijevanje i modni dodaci – 20%


Putovanja – 8%


Sportske aktivnosti i hobiji – 7%


Izlasci u restorane i dostava hrane – 6%


Osobna higijena – 5%


Studentska oprema i materijali – 3%


Šminka i kozmetika – 2%


Kućanski aparati i uređenje interijera – 1%


Za one koji su naveli kako najviše novca troše na gaming i tehnološku opremu bilo je dodatno pitanje "jeste li ikad žrtvovali izlazak ili odlazak na socijalni događaj s prijateljima kako bi mogli platiti igru, gaming dodatak ili komad tehnike", na što je gotovo dvije trećine (64%) ispitanih odgovorilo potvrdno.

Eto, čini se da mladež u Velikoj Britaniji od svih dostupnih oblika zabave ipak najviše preferira videoigre, a bilo bi zanimljivo biti na što najviše novca troše studenti u Hrvatskoj.

Još vijesti