Mojfaks.hr u Vijesti

Nova miss svijeta: studira medicinu, a uzor joj je rektor sveučilišta

21-godišnja studentica medicine Rolene Strauss iz Južnoafričke Republike na finalnom natjecanju za Miss svijeta održanom u nedjelju u Londonu proglašena je najljepšom među 124 natjecateljice, objavile su agencije.

15. prosinca 2014 11:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Titulu prve pratilje ponijela je Miss Mađarske Edina Kulcsar, a druga pratilja je Miss Sjedinjenih Država Elizabeth Safrit.

U svom govoru prilikom prihvaćanja titule, Strauss je izjavila: “Kako volim Južnoafričku Republiku! Mogu živjeti, govoriti, učiti i voljeti slobodno! Moji se snovi ovdje razvijaju i postaju stvarnost. Naša zemlja je moj ponos i moja svrha postojanja i uvijek ću živjeti u njoj.



Rolene je za idola odabrala profesora Jonathana Jansena, rektora Sveučilišta Free State: “Nije ga strah zauzeti se za ono u što vjeruje, voli ono što radi i daje se svojim studentima. Mogu posvjedočiti da svojim studentima želi samo najbolje i podržava ih u svemu što rade. Svi možemo učiti od njea. Voli što radiš, ostani skroman i dozvoli da svjetlo obasja druge.

Njena pobjeda velika je stvar i za razvoj znanosti. Rolene je ‘dijete iz epruvete’, a trenutno studira medicinu.

Ovogodišnje natjecanje zasjenilo je ubojstvo natjecateljice iz Hondurasa Marije Jose Alvarado koja je nestala nekoliko dana prije odlaska u London. Za njezinu i smrt njezine sestre sumnjiče se četiri osobe.
Rolene Strauss najavila je skoro putovanje u Honduras gdje će prisustvovati početku izgradnje škole koja će nositi ime honduraške natjecateljice i njezine sestre Sofije Trinidad Alvarado.

Hrvatsku je na natjecanju u Londonu predstavljala pobjednica izbora za Miss Hrvatske 23-godišnja Antonija Gogić.

L.B./izvor: Dnevnik.hr, Streamafrica.com
foto: Instagram@rolenestrauss

Još vijesti