V.K. u Vijesti

Nove stvari dolaze na Savu: Stolice, ruteri, koševi za smeće i noćni upravitelj!

Studenti studentskog doma Stjepan Radić, poznatijeg kao 'Sava' mogu se veseliti jer uskoro dobivaju nove stvari na Savi.

4. ožujka 2022 13:14
Studentski dom

Studentski dom Foto: MojFaks

Kako je objavio Studentski Odbor Sava na Facebook grupu „studentskog doma Stjepan Radić – Sava“, studenti se mogu veseliti novim stvarima koje dolaze na Savu.
„Dragi naši, obavijestit ćemo vas o par novih stvari, koje su se ovaj tjedan izdogađale i želimo nadodati da je još puno novih na vidiku“, pišu iz Odbora uz ispriku zbog čekanja na određene stvari.


>>>Odnedavno u 'slasti' možete popiti pivo na iksicu: 'Malo mi za sriću triba…'<<<


Studentski Odbor Sava potvrdio je da je Natječaj za trgovinu objavljen. Uz to, studenti u starim paviljonima konačno dobivaju dobre vijesti; dolaze im novi ruteri za Internet. „Od stanovnika doma smo primili obavijest da su tehničari neki dan bili i počeli s montažom“, pišu.


Srijedom i petkom do 1 otvoren ulaz kod KIF-a


Ulazna vrata u dvorišni dio studentskog doma do sada se zaključavao u 22 sata. Podsjetimo, kako su nam svojevremeno javili iz Ureda sanacijskog upravitelja Studentskog centra Zagreb, jedna od protupandemijskih mjera koje je Studentski centar Zagreb uveo bilo je zaključavanje ulaza u dvorište studentskog doma Stjepan Radić, što je kod studenata izazvalo revolt.


>>>Studenti revoltirani! Najveći studentski dom u Zagrebu zaključan nakon 22 sata: 'Preskakala sam ogradu da ne spavam na ulici'<<<


„Stanari doma imaju jasne naputke i protokole kod pojave simptoma, kojih se i drže, a u svrhu njihove zaštite (zbog dolaska gostiju izvana) jedna od mjera je zatvaranje ulaza od 22 do 6:00 h", kazali su nam tada.


Kako popuštaju epidemiološke mjere u Hrvatskoj, popuštaju i Savi, barem po pitanju ulaska u dvorište nakon 22 sata. Kako javlja Studentski Odbor Sava, „ulaz će kod KIF-a biti srijedom i petkom otvoren do 01 sati uz predočenje ključa“, pišu dobre vijesti.


Novi noćni upravitelj


Uz to, studenti konačno dobivaju i nove stolice u učionice, a postavit će se i novi koševi za smeće oko krugova.


>>>[FOTO] Gadljivi prizori u čak četiri domske tuš-kade: 'Nadam se da su ovo dlake s glave...'<<<


„Stiže novi noćni upravitelj. Gledat ćemo da s njim odemo na sastanak jedan dan pa vas obavijestimo kada saznamo o novinama koje planira uvesti“, poručuju.
„Vjerojatno nije do vas, ali je li ovo sprdnja?“, pitala je studentica u komentarima objave pa nastavila: „Srijedom i petkom do 1. Hvala našem dragom domu što nam je ustupio ulaz bez ključa čak dva dana u tjednu do 1. Ovog nema nigdje“, piše studentica, na što su joj iz Domskog Odbora odgovorili da će pokušati s novim upraviteljem pronaći najoptimalnije rješenje uz naglasak na to da su studenti iznimno nezadovoljni zaključavanjem.


>>>[FOTO] Studenti sve nezadovoljniji zagrebačkim menzama: 'Mislio sam da je kost jer sam jeo batak...'<<<


Što je s Radićevim danima?


Kako popuštaju mjere, tako se konačno mogu organizirati neka događanja kojih je srećom, sve više, pa su studenti upitali i što će biti s Radićevim danima. „Za Radićeve dane je i sam upravitelj pokazao inicijativu, ali moramo poštovati zabranu okupljanja. Čim dopuste veća okupljanja, krećemo u realizaciju“, pišu iz Odbora dobre vijesti.

Još vijesti