V.K. u Vijesti

Na ovom sveučilištu predavanja i dalje na daljinu: Online nastava i dalje – do početka prosinca

Sveučilište Sjever bilo je jedno od sveučilišta koje je među prvima donijelo odluku o online izvođenju nastave.

24. studenog 2021 17:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S obzirom na aktualne prosvjede zbog novih mjera u kojima su se aktivirali i studenti, neka su sveučilišta i fakulteti odlučili nastavu ponovo izvoditi online, barem do novih mjera ili smanjenja broja zaraženih korona virusom.


Podsjetimo, nakon stupanja novih mjera na snagu, zbog kojih su nastali masovni prosvjedi diljem Hrvatske, fakulteti i sveučilišta su sami mogli odlučiti hoće li se nove mjere odnositi i na studente.


>>>Nove odluke na hrvatskim sveučilištima: Provjerite koji još fakulteti prelaze 'na daljinu', a na kojima uvode COVID potvrde<<<


Neki su fakulteti Sveučilišta u Zagrebu odlučili da mjere moraju poštivati svi koji ulaze u njihove prostore. Drugim riječima, i profesori i studenti moraju imati valjane propusnice kako bi i dalje mogli dolaziti na posao ili predavanja. S druge strane, jedan je fakultet odlučio izuzeti svoje studente od obaveze predočenja propusnica, dok su treći svoju nastavu odlučili ponovo prebaciti u virtualni svijet.


>>>Osvanuo poziv na 'studentski preporod': 'Preuzmite svetu dužnost i branite djedovinu!' Uslijedili komentari sprdnje...<<<


Kako su nedavno najavili na svojim službenim stranicama, Sveučilište Sjever je javilo svim svojim studentima kako će im se nastava održavati online.


"Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji obavještavamo Vas kako će se na Sveučilištu Sjever, privremeno, od 15. studenog 2021. (na prvotno očekivani period od dva tjedna) produljiti izvođenje nastave po kombiniranom modelu na još tjedan dana (od 29. studenog do 4. prosinca 2021.)", stoji u obavijesti.


Nadalje napominju kako će nastava i dalje održavati prema kombiniranom modelu gdje će se predavanja slušati online "a većina vježbovne i seminarske nastave izvodit će se uživo u prostorima Sveučilišta Sjever, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, prema objavljenim rasporedima".


>>>Veliki povratak online nastave: I ovo sveučilište prelazi 'na daljinu'! Evo što se mijenja od 15.11. i na kojim fakultetima<<<


Za kraj su još jednom zahvalili svim studentima na razumijevanju i poštivanju svih epidemioloških uputa. Uz to, ponovno su naglasili da svi zaposlenici, vanjski suradnici i gosti moraju imati propusnice od 6. studenoga, od kada su ove mjere stupile na snagu, no da se ovo pravilo ne odnosi na njihove studente.

Još vijesti