L.B. u Vijesti

Od 200 do 500 kuna: I ove godine neki studenti dobit će uskrsnicu

Provjerite u kojim je općinama 'zeko' najšire ruke.

1. travnja 2022 13:21
Uskrsn, uskrsnica

Uskrsn, uskrsnica Foto: Shutterstock

Lokalne samouprave svake godine iz svog proračuna odvajaju sredstva kojima financijski potpomažu najugroženije skupine: kako umirovljenike, tako i studente. Osim za božićne blagdane, vijest o lijepom džeparcu mlade razveseli i za Uskrs.


Unatoč pandemijskim uvjetima i sve težoj ekonomskoj slici zemlje, neke općine i gradovi i ovog će Uskrsa "nagraditi" svoje vrijedne studente. I dok su neki zadržali iznos potpore, drugi su ga čak i povećali!


Općina Cestica stipendistima automatski uplaćuje uskrsnicu


Općina Cestica već će tradicionalno razveseliti svoje studente novčanom pomoći u vrijeme Uskrsa. Ove godine uskrsni "zeko" na račun im donosi 200 kuna.


>>>Uskršnji bonus u studentskom novčaniku: Provjerite koje općine studentima dijele uskrsnice<<<


Kako navode iz Općine, uvjet za isplatu jednokratne pomoći je redovan upis na fakultet u 2021./2022. akademskoj godini. Studenti koji primaju općinsku stipendiju ne trebaju se javljati na ovaj poziv, već će se za njih uskrsnica isplatiti automatizmom.


Studenti koji ne primaju općinsku stipendiju trebaju dostaviti Potvrdu o redovnom upisu na fakultet za godinu 2021./2022., presliku osobne iskaznice te kartice računa za uplatu. Više podataka pronađite ovdje.


Općina Viškovci nudi najviše


Općina Viškovci malo je šire ruke. Uz umirovljenike, korisnike zajamčene minimalne naknade i korisnike naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja, Općina Viškovci će isplatiti uskrsnicu i redovitim studentima sa područja Općine.

Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći- uskrsnica ostvaruju i redoviti studenti sa područja Općine Viškovci u iznosu od 500 kn. Oni koji žele uskrsnicu mailom u općinu šalju popunjeni obrazac zahtjeva, potvrdu o statusu redovnog studentam presliku osobne iskaznice i presliku tekućeg računa. Više informacija pronađite ovdje.


I Stupnik povećao iznos pomoći


I općina u okolici Zagreba potpomaže studente i to s više novca! Općinsko vijeće Općine Stupnik donijelo je u veljači novu Odluku o isplati uskrsnica i božićnica umirovljenicima, studentima i invalidnim osobama. Odlukom su povećani iznosi s 200 i 400 kuna na 300 i 500 te je podignut prag za isplatu s 2700 na 3000 kuna.


>>>Novci u gnijezdu: Slavonska općina umjesto zeke studentima donosi uskrsnicu<<<


Redovni studenti, invalidne osobe sa 70 ili više posto invaliditeta i nezaposleni imaju pravo na 300 kuna jednokratne pomoći. Za ostvarivanje prava potrebno je ispuniti obrazac u svrhu ažuriranja podataka za isplatu i priložiti dokumente iz obavijesti. Više o tome pročitajte na linku.


Lani izdvojili skoro 25 tisuća kuna za uskrsnicu


Grad Grubišno Polje i ove godine sve redovne studente do 26 godina starosti s prebivalištem na svom području, daruje prigodnom nagradom za Uskršnje blagdane u iznosu od 300 kuna.

Kako bi ostvarili nagradu svi redovni studenti do 8. travnja 2022. godine trebaju se javiti na Javni poziv za dodjelu prigodne nagrade za uskršnje blagdane. Podsjetimo, lani je Grad Grubišno Polje izdvojio 24.600 kuna za uskrsnicu za 82 redovna studenta s područja Grada Grubišnoga Polja.


Više detalja pronađite ovdje.

Još vijesti