L.B. u Vijesti

Od jeseni skuplji studentski pokaz u ovom sveučilišnom gradu: Nova cijena nije sitnica

Vijest o poskupljenju prijevoza dolazi nakon mnogobrojnih sličnih. Poskupljenje režija, posebice sugrađanima koji se griju na plin, već danima je glavna vijest u medijima, a uz inflaciju koju stanovnici Hrvatske već osjećaju, stižu i novi udari na 'džepove' Hrvata.

2. veljače 2022 11:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Vijest o skupljem javnom prijevozu zatekla je stanovnike sveučilišnog grada Rijeke. I dok će godišnji pokaz najviše poskupjeti umirovljenicima, čak za 300 posto, svi ostali izdvajat će 20 posto više, među njima studenti i učenici.


Na prijedlog direktora Autotroleja Alberta Kontuša, a koji je podržao riječki gradonačelnik Marko Filipović, pokazne karte poskupljuju, piše Novi list.


>>>Nema više bespotrebne gužve: Od sada mjesečnu kartu možeš kupiti i na KAMPUSU!<<<


Za umirovljenike (kategorija 65+) poskupjet će za nevjerojatnih skoro 300 posto od 1. ožujka ove godine, a za učenike i studente poskupljenje od 20 posto stupa na snagu tek najesen, 1. rujna 2022. Pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Maja Malnar iznijela je podatke da je korisnik s najjeftinijom godišnjom pokaznom kartom plaćao osam lipa po danu, a sada će plaćati 27 lipa.


Nova cijena pokaza za prvu zonu iznosit će 161 kunu


Od 1. ožujka ove godine poskupjet će usluge Autotroleja i za sve ostale korisnike, s tim da će poskupljenje za srednjoškolce i studente krenuti od 1. rujna ove godine. Pokazna karta za osnovnoškolce poskupljuje za 20 posto pa će ona za prvu zonu poskupjeti s 92 kune na 119 kuna, a za ostale zone sa 120 kuna na 144 kune. Za 20 posto poskupljuju srednjoškolske i studentske karte, kao i mirovinske i socijalne karte.


foto: screenshot via Novi list


>>>Kraj 'prijevozne drame': riječki studenti opet mogu kupovati pokaz po subvencioniranoj cijeni<<<


Nova cijena studentske pretplatne karte za prvu zonu iznosit će 161 kunu, što se uvećava za svaku sljedeću zonu.


Rastu i cijene pojedinačnih karata


Kada je riječ o pojedinačnim kartama, one kupljene u vozilu poskupljuju za 20 posto – za prvu zonu s 10 na 12 kuna, za drugu s 13 kuna na 16 kuna, za treću zonu sa 16 na 19,50 kuna i za četvrtu zonu s 21 kune na 25,50 kuna.


izvor: Novi list

Još vijesti