Mojfaks.hr u Vijesti

Ove su domaće tvrtke prijatelji studenata: Provjerite tko je u svoj Zlatni indeks upisao najbolje ocjene

Svaki student sanja o tome da će stručnu praksu ili prve poslovne korake moći odraditi u renomiranoj kompaniji unutar koje će njegov trud i rad biti zamijećeni i cijenjeni. Svake godine biraju se poduzeća u Hrvatskoj koja vam nude upravo to - praksu, posao ili stipendije osmišljene na studentima prijateljski način.

23. ožujka 2017 12:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na svečanoj ceremoniji u utorak, 21. ožujka 2017. godine, u Hrvatskom državnom arhivu dodijeljene su nagrade "Zlatni indeks 2016." poduzećima i institucijama koje su sudjelovale u poboljšanju studentskog standarda na području Republike Hrvatske u prethodnoj godini.

Pobjednici su birani između 26 prijavljenih malih i srednjih te velikih poduzeća, a odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih zborova i udruga iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je ukupno 10 nagrada u 5 različitih kategorija te dvije Posebne nagrade Povjerenstva.

Pliva Hrvatska ovjenčala se najvećim brojem nagrada


Pliva Hrvatska dobila je najveći broj nagrada u čak tri kategorije za velika poduzeća – stručne prakse, ulaganje u studentske udruge i projekte te najbolji imidž. Slijede ju Rimac automobili koji su nagradu odnijeli u dvije kategorije za mala i srednja poduzeća – stručne prakse i najbolji imidž. O tome kako je, iz pripravničke i studentske perspektive raditi kod jednog od najpoželjnijih domaćih poslodavaca detaljnije pročitajte ovdje.

...On je uspio i radi kod najpoželjnijeg domaćeg poslodavca: Kako dobiti posao kod Rimca?...


Zagrebačka banka nagrađena je u kategoriji stručnih potpora i organiziranja projekata, dok je u istoj kategoriji malih i srednjih poduzeća nagradu odnio Infinum, o kojemu smo i mi detaljno pisali ovdje. U kategoriji ulaganje u studentske udruge i projekte za mala i srednja poduzeća nagradu je dobilo poduzeće Pet minuta.

...Tvrtka Infinum kao primjer svim poslodavcima: Nudi besplatni tečaj za studente, a onima najboljima i posao...


U kategoriji stipendija za svoj doprinos ulaganja u studente nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb.

Također, odlučeno je i o Posebnoj nagradi Povjerenstva za koju se nije bilo moguće prijaviti. Posebnom nagradom Povjerenstva za velik doprinos studentskoj zajednici nagrađeni su Inchoo i Styria Hrvatska. Svi ostali sudionici dobili su priznanje "Prijatelji studenata".

Projekt Zlatni indeks samo je jedan od projekata u organizaciji tima Starter čija je svrha povezivanje studenata i poslodavaca. Ovim se projektom poduzećima dodjeljuju jedinstvene nagrade zbog unapređenja kvalitete studentskog života, obrazovanja i stručnog usavršavanja studenata.

Sve informacije o Zlatnom indeksu, ali i ostalim projektima u organizaciji Startera možete pronaći na Facebook stranici i webu udruge eStudent.

L.B./izvor i foto: eStudent

Još vijesti