Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti na Cvjetnom već mjesec dana spavaju s Raidom ispod jastuka - 'Ubila sam ih 10 u sat vremena!'

Za sve studente koji se strahovito boje paukova trenutno je vjerojatno najgora sezona koja postoji – sezona njihovog parenja. Naravno, oni najviše vole obitavati i pariti se u našim domovima, a paukovi zagrebačkog Cvjetnog naselja posebno su zavoljeli studentski dom.

26. rujna 2019 15:59
Studenti na Cvjetnom već mjesec dana spavaju s Raidom ispod jastuka - 'Ubila sam ih 10 u sat vremena!'

Studenti na Cvjetnom već mjesec dana spavaju s Raidom ispod jastuka - 'Ubila sam ih 10 u sat vremena!' Foto: MojFaks

"Živim tu od prve godine studija, bila sam u drugom, sedmom, prvom i trećem paviljonu i nikad nisam imala toliko paukova u sobi, i sad se uselim u šesti i nađem ih preko deset unutar sat vremena", pričala nam je jedna stanarka Cvjetnog, dok se u isto vrijeme borila s jednim koji joj je taman došetao u sobu.


Kako nam je natuknula, trenutno je njihova sezona parenja – ženke u to vrijeme najčešće obitavaju na paučini unutar doma, dok su mužjaci ti koji uznemireno šetuckaju okolo naokolo ne bi li pronašli svoju \'paučicu\'.


via GIPHY


Ni ostali studenti u Facebook grupi sa Cvjetnog nemaju ništa više sreće – većina je zgrožena, neki dijele savjete kako ih istrijebiti, a neki su jednostavno prihvatili svoju sudbinu sljedećih mjesec dana i "skompali se s njima".


A kako ih se riješiti, nije teško za zaključiti. Većina studenata oruža se sprejevima protiv insekticida i sličnim stvarima. Pokušali smo kontaktirati i upravu i upravitelja studentskog doma Damira Mikulića, no on nas je, kao i uprava doma, poslao ravno k direktorici svih studentskih domova u Zagrebu Ružici Rajšić, koja nam se na telefonski poziv nije javila.


Svejedno, studentica nam govori kako pomoć od strane doma svejedno postoji te pretpostavlja da postoji neka zaliha u slučajevima ovakvih najezda.


"Sjećam se da je jednom davno bila najezda mrava u drugom paviljonu i tada su nam posudili Raid da poprskamo", govori nam studentica.


Na svu sreću mnogih studenata, sezona parenja završava početkom listopada, no valja pripaziti na novu, još iritantniju najezdu koja slijedi nakon nje.


"Sad se bliži i sezona smrdibuba, još mi samo one fale", podsjeća nas studentica.


...Srušio se dio stropa na paviljonu: Što se događa u ovom zagrebačkom studentskom domu?...

...JAČE I OD PALAČINKI: Zbog novih slastica u menzi peglat ćemo iksicu do ludila...



P.H.

Foto: privatna arhiva/ Ilustracija M.S.K.



Još vijesti