V.K. u Vijesti

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a o nagrađivanju studenata koji se cijepe u Hrvatskoj: 'Ne cijepimo se za materijalne stvari'

Država Ohio studentima koji se cijepe nudi stipendije i smještaj, Beograd besplatne teretane, parking i saune, a što kažu naši?

27. svibnja 2021 16:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Od početka tjedna u Studentskom gradu u Beogradu studentima i svim zainteresiranim sugrađanima na raspolaganju je mobilni punkt za cijepljenje. Kako su javili iz tamošnjeg SC-a, svi studenti koji se cijepe na ovom punktu ostvarit će pravo na besplatno parkiranje u kampusu do kraja tekuće godine te jednomjesečno besplatno korištenje teretane i saune u Studentskom Centru Beograd.


>>>Nagrade za 'cjepiše': Studentima koji se cijepe u Beogradu besplatna teretana, sauna i parking<<<


Ovakve stimulacije nisu novost. Nedavno smo pisali i o američkoj saveznoj državi Ohio koja će za petero studenata koji se cijepe osigurati u potpunosti plaćenu školarinu i smještaj na njihovim sveučilištima, a ovakvih je inicijativa još.


Na tragu ovih vijesti, porazgovarali smo s Ivanom Pavić – Šimetin, zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o tome planira li naš Stožer nagrađivati studentsku populaciju koja se cijepi.


U Hrvatskoj se traži cjepivo više


Kako nam kaže zamjenica, Zavod je s nekoliko fakulteta unutar Sveučilišta u Zagrebu organizirao cijepljenje studenata."Organizirali smo cijepljenje studenata medicine, biokemije, farmacije, stomatologije i Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta. Organizirali smo cijepljenje svih studenata koji imaju kliničke vježbe i one koji, na primjer, rade u domovima, s osobama koje su u rizičnim skupinama", kazala je za MojFaks.


Cijepimo se za dobrobit društva, a ne materijalne stvari


Što se potencijalnih benefita za one koji se odluče cijepiti i nagrada kojima bi možda nagnali veći broj mladih da prime cjepivo, kaže da kod nas za to nema razloga. "Mi imamo puno zainteresiranih i uvijek se traži cjepivo više. Stoga mislim da ne treba gledati materijalno. Mi se cijepimo za svoju dobrobit, dobrobit svojih voljenih i cijelog društva, a ne za materijalne stvari", kazala je.


Unatoč spomenutom dobrom odazivu studenata, do informacije o točnoj statistici procijepljenosti studenata od naše sugovornice nismo došli.

Još vijesti