Mojfaks.hr u Vijesti

Za ovaj hrvatski gradić možda nikad niste čuli, a iduće godine postat će meka za sve koji žele studirati sve popularniji studij

Đurđevac će od iduće akademske godine postati sveučilišni grad.

16. Siječnja 2020 14:47
Za ovaj hrvatski gradić možda nikad niste čuli, a iduće godine postat će meka za sve koji žele studirati sve popularniji studij

Za ovaj hrvatski gradić možda nikad niste čuli, a iduće godine postat će meka za sve koji žele studirati sve popularniji studij Foto: MojFaks

Naime, Sveučilište Sjever, inače sa sjedištem u Koprivnici i Varaždinu u suradnji s Gradom Đurđevcom otvorit će u Đurđevcu preddiplomski stručni studij računarstva i informatike te još jedan studij društveno-humanističkih znanosti ovisno o interesu budućih studenata, piše Prigorski.hr.

Na tu temu u novim prostorima Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu jučer je održan prvi radni sastanak na kojemu su sudjelovali gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, rektor Sveučilišta sjever Marin Milković, prorektor Mario Tomiša, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Tomislav Ostojić, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović i Damir Mujić, poduzetnik, član Poslovnih anđela i bivši vlasnik IT tvrtke Avalon.

"Sveučilište Sjever se već profiliralo u STEM području znanosti te ima preko 90 posto studijskih programa vezano uz to područje po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj. Novi preddiplomski stručni studij računalstva i informatike u Đurđevcu će biti još jedan veliki iskorak u nadogradnji našeg Sveučilišta", rekao je rektor Milković.

Dodao je kako su dali obećanje i obećanje će izvršiti, a to je da će od iduće akademske godine Đurđevac će imati svoj studij.

"Naša želja je prilagoditi program potrebama tržišta u Đurđevcu i strukovnim programima u srednjoj školi", naglasio je prorektor Tomiša i tražio od ravnatelja da sa svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju programa.

Ravnatelji su se složili da za mehatroniku, robotiku i informatiku postoje velike potrebe u gospodarstvu i interes poduzeća s područja grada, te takva obrazovana radna snaga ima osigurana radna mjesta odmah čim mladi izađu iz sustava obrazovanja.

Sveučilište je već pokrenulo izradu elaborata studijskog programa te studiju izvodljivosti, a idući radni sastanak održat će se krajem siječnja.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Prigorski.hr
foto: xbrchx via Shutterstock

Još vijesti