L.B. u Vijesti

Popis zaraženih studenata: Predlažu 'korona-rok' za sve koji su u prošlom semestru preboljeli COVID

Ljetni semestar već se zahuktava. To je već drugi ljetni semestar koji studenti provode u izvanrednim 'korona-okolnostima'.

15. ožujka 2021 11:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti u susjednoj Republici Srbiji uspjeli su s odgovornima na fakultetima dogovoriti korekcije cijena školarina na određenim sastavnicama sveučilišta, a neki predlažu i uvođenje dodatnog "korona-roka" za studente koji su tijekom studiranja oboljeli od korone, piše Telegraf.


...Studiranje u pandemiji stresnije no ikad: Treba li studentima omogućiti zamrzavanje godine?...


O trošku države na osnovnim akademskim studijima očekuju 9500 akademaca, na magistarskim studijima isto toliko, a poslijediplomske doktorske studente čeka 2000 slobodnih mjesta.
"Ostajemo na istom broju budućih brucoša koje očekujemo i nadamo se da će ministarstvo podržati tu našu inicijativu. Svi fakulteti su preispitali svoje školarine i negdje je došlo do neznatne korekcije na niže", ističe rektorica Sveučilišta u Beogradu, Ivanka Popović.


Predstavnici studenata šalju popis zaraženih studenata


Školarine su niže na Fakultetu sigurnosti i Ekonomskom fakultetu, kao i na Matematičkom, gdje će za profesore matematike školarina biti niža 19.000 dinara. Studenti predlažu i "kovid-rok", odnosno da se studentima koji su oboljeli od ovog virusa pruži prilika da nadoknade propušteno.


...Već godinu dana studiramo od kuće: Izračunajte koliko ste kilometara mišem prešli dosad...


"Studenti se jave studentskim predstavnicima, onda zajedno sa upravama fakulteta predstavnici studenata pošalju popis zaraženih studenata profesorima i onda profesori daju termine kada je to moguće", objašnjava proceduru Jagoš Stojanović, student prorektor Sveučilišta u Beogradu.


...Više od 100 tužbi protiv fakulteta! Ogorčeni online obrazovanjem traže POVRAT NOVCA: 'Ovako mogu učiti i preko YouTube-a'...


Većina studenata i profesora u ovoj fazi priželjkuje povratak na klasičnu nastavu. Zbog toga predlažu da se početkom semestra organizira i izvede teorijska nastava, a praktična ostavi za drugu polovinu semestra, kad se nadaju da bi je mogli provesti po kontaktnom modelu, tj. uživo.


izvor: Telegraf

Još vijesti