V.K. u Vijesti

[VIDEO] Procurio uznemirujući video ruskih vojnika: 'Mi smo studenti! Ja imam 18 godina...'

U smrtnom zagrljaju rata i smrti našli se i ruski studenti...

31. ožujka 2022 13:57
rat u Ukrajini, Harkiv

rat u Ukrajini, Harkiv Foto: Shutterstock

Ruska invazija na Ukrajinu ne jenjava. I dok svakodnevno pratimo vijesti s bojišta, na društvenim se medijima svakoga dana objavljuju video-isječci "s prve crte".


Iako su informacije i snimke često neprovjerene pa samim time i nepouzdan izvor informacija, snimke koje objavljuju mladi na društvenim mrežama u mnogo slučajeva svjedoče o strahotama rata, dostupnima na zaslonima računala i pametnim telefonima.


>>>[FOTO] Mladi Ukrajinci dijele posljednje fotografije snimljene prije rata: 'Slavili smo u studentskom domu, a sljedeće jutro…'<<<


Nedavno je društvenim mrežama počeo kružiti videozapis razgovora ruskih vojnika koji naslućuje da ruski moral nije visoko, kako to prikazuju Rusi. Britanski Times piše kako se u video-isječku mladi ruski vojnici žale da su ih nadređeni prevarili i opremili puškama čiji datum proizvodnje datira u 40-e godina prošloga stoljeća.




Video je objavljen na proukrajinskim Telegram kanalima, a prikazuje skupinu od desetak mladih vojnika s prevelikim kacigama koji putuju u stražnjem dijelu kamiona, a navodno se nalaze blizu Sumija, kojih 30-ak kilometara od ruske granice. Kako prevode, ruski studenti govore da su "bačeni u go**".


"Znajte istinu! Rusko ministarstvo obrane nema pojma o nama, niti o tome što mi ovdje radimo", govori jedan od vojnika, a spominju i velike ruske gubitke na bojištima.


>>>NEVJEROJATNO: Hrabra studentica izvještava iz srca Kijeva, s fakulteta joj javili da mora pisati zadaću!<<<


Kako dalje piše britanski Times, navodno su pripadnici 15. zasebne motorizirane brigade. Jedan od vojnika u video-isječku pokazuje na sebe i govori: "Ja imam 18 godina!", a drugi dodaje: "Naše puške su iz 1940-ih! Ne rade! Oni šalju j** studente u rat", prevode riječi ruskih vojnika. "Dobili smo automatske puške za borbu protiv raketnog sustava grad, topništva, minobacačnih granata. Dijelite ovaj video", mole studenti.


Grad Sumi (Sumy) posljednjih nekoliko dana trpi intenzivne napade i poprište je snažne borbe, a jezive snimke snimljene dronovima pokazuju široke razmjere sve snažnijeg uništavanja.


izvor: thetimes.co.uk

Još vijesti