Mojfaks.hr u Vijesti

Racija u studentskoj udruzi: Policija 'upala' u Gundulićevu – od 64 osobe na tulumu, jedna bila pozitivna na 'koronu'

Ovog vikenda, nakon višestrukih dojama o kršenju mjere, policijski službenici zaputili su se u kontrolu u centar grada. Materijala za intervencije bilo je u izobilju.

19. travnja 2021 14:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako javljaju iz MUP-a, ovog su vikenda podijelili mnoga upozorenja zbog nepridržavanja mjera, a neke su intervencije završile i podnošenjem prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela.


U 27 kafića upozorili su konobare i osoblje da se trebaju pridržavati mjera, posebice na ograničeno radno vrijeme. U određenim je objektima uočen nedovoljan razmak između stolova i stolica na terasama pa se protiv vlasnika pokrenuo prekršajni postupak.


Također, neki objekti nisu zadovoljili minimalne tehničke uvjete da bi se klasificirali kao terase, a u ugostiteljskom objektu u Ulici Nikole Tesle utvrđeno je kršenje odluke Stožera vezano za posluživanje gostiju na otvorenim terasama te je vlasniku izdano usmeno rješenje i izrečena je naredba da se u roku od dva dana isto i provede. Još je u jednom objektu u Tkalčićevoj ulici utvrđeno kršenje radnog vremena te će biti podnesena obavijest o počinjenom prekršaju.


Provedena je racija u studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici gdje su zatečene 64 osobe od kojih je jedna osoba, 31-godišnjak bio pozitivan na COVID-19 sa izrečenom mjerom liječenja kod kuće.


Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVID – liječenje u kući, a koji su zatečenih tijekom provođenja racije u prostoru udruge, bit će podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Širenja i prenošenja zarazne bolesti".

Još vijesti