Mojfaks.hr u Vijesti

Sakrio mobitel iza kante za smeće u kupaonici: 21-godišnji student inženjerstva snimao kolegice s faksa

Uhvaćen je nakon što je pokušao sakriti mobilni telefon iza kante za smeće u zajedničkim kupaonicama kad je uređaj primijetila studentica koja je došla oprati kosu…

15. ožujka 2021 16:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

21-godišnji student Kim Doyun snimao je videa djevojaka koje pohađaju Sveučilište u Manchesteru dok obavljaju kupovinu, ukrcavaju se na javni prijevoz, ulaze u lift ili tulumare vikendima.
Policija je na njegovom uređaju otkrila 24 kompromitirajuća videa, uređena u posebnom softwareu, snimljena u i oko zgrada Sveučilišta. Žrtve tvrde da se osjećaju oskvrnjeno zbog ovog studenta inženjerstva, prijateljima poznatijem kao Eric.


...Studentica osmislila aplikaciju koja će vašim prijateljima javljati da ste sigurno stigli kući iz izlaska...


Na mančesterskom Kraljevskom sudu, Kim je priznao i potvrdio 22 optužnice za voajerizam i dodatne dvije za pokušaj voajerizma. Za kaznu je dobio 36 sati društveno-korisnog rada, obavezu sudjelovanja u programu za počinitelje seksualnih prekršaja te 220 sati neplaćenog rada, piše Daily Mail.


"Doimao se kao smiren tip"


Kim je potajice snimao videa studentica dok se, ispred njega, penju stepenicama do predavaonica ili pak tijekom pohađanja brucošijada. Jednom prilikom ostavio je mobitel na požarnim stubama kako bi snimio djevojke koje su se njima spuštale.


...Genijalna ideja: Studenti osmislili aplikaciju koja te 'prati kući' noću...


Policija je uspjela identificirati i kontaktirati samo četiri njegove žrtve od kojih je jedna izjavila: "Eric se doimao kao jako smiren tip – ne mogu vjerovati da bi na taj način zadirao u moju privatnost. Sad svaki put prije izlaska provjeravam ima li uokolo skrivenih kamera."


"U nevjerici sam, ljuta i uzrujana. Tako se osjećam otkad sam saznala i zbog svega imam problem i u vezi s partnerom", kazala je druga djevojka.


iPhone sakriven iza kanti za smeće


Istraga je otvorena u studenome 2019. godine nakon što je studentica otkrila njegov zakamuflirani mobitel u zajedničkoj kupaonici. "Ušla je u kupaonicu u ogrtaču, no nakon što je skinula ručnik, primijetila je iPhone X usmjeren prema njoj, sakriven trima malenim kantama za smeće", kazala je tužiteljica Isobel Thomas.


Približila se uređaju, primijetila da snima, nakon čega je prekinula snimanje, obrisala snimku i nazvala policiju. Policija je zatražila nalog za pretres njegove sobe nakon kojega su zaplijenili crni iPhone koji je bio prepun sličnih videa djevojaka u pokretu.


...Testira svako piće koje dobijete u klubu: Studentica osmislila salvetu koja će zaštititi sve djevojke...


Uhitili su ga u siječnju 2020. godine, no tijekom razgovora nije odgovarao na pitanja službenika. U izvještaju napisanome prije izricanja kazne zaključak kaže da predstavlja visok rizik za ponavljanje sličnih zločina i u budućnosti, no rizik srednjeg ranga za počinjenje zla drugima.


"Čini se da ste poprilično izoliran pojedinac, ali ovo nije zločin bez žrtve", kazao je prilikom izricanja osude sudac Anthony O'Donohoe. "Štoviše, žrtve tvrde da zbog vašeg ponašanja osjećaju stres i gnjev."


Zbog pohađanja programa rehabilitacije i dotad čistog dosjea, izbjegao je zatvorsku kaznu.

Još vijesti